Skibroek

Je skibroek is een belangrijk onderdeel van je ski outfit. Als je op wintersport gaat heb je gewoon een goede skibroek nodig. En wel om de volgende redenen:

  • * Een goede skibroek houdt je warm
  • * En zorgt er voor dat je droog blijft
  • * Bovendien maakt het je outfit mooier
  • * En biedt het de nodige opbergruimte

49,99 EUR

Een skibroek kopen

Of je liever een losse ski broek of een skipak of salopette koopt heeft voor een groot deel te maken met smaak. De meeste mensen zullen (zeker voor zichzelf) kiezen voor een gewone, traditionele skibroek. Er zijn hele mooie skibroeken te koop in allerlei kleuren, modellen en maten. Van baggy tot slimfit en van small tot large.

Let bij het kopen van een goede skibroek op de volgende zaken:

  • * is het materiaal van de skibroek waterafstotend?
  • * ventileert het materiaal goed?
  • * zorg voor voldoende bewegingsvrijheid, je moet er lekker in kunnen bewegen
  • * een laag eigen gewicht van de broek is ook erg prettig.
  • * een skibroek moet natuurlijk een goede warmte isolatie hebben, de broek moet je immers warm houden.

 

Skibroeken voor dames

Hieronder staan een paar mooie, goed betaalbare dames-skibroeken op een rij.

69,99 EUR

24,99 EUR

79,99 EUR

 

Heren skibroeken

En hier staan nog een paar mooie, goedkope skibroeken voor heren op een rij.

49,99 EUR

49,99 EUR

24,99 EUR

 

Ski broeken voor kinderen

Tenslotte staan een paar mooie, goed betaalbare skibroeken voor kinderen op een rijtje.

29,99 EUR

29,99 EUR

29,99 EUR

 

Tips bij het kopen van een ski broek

Natuurlijk kun je ook een gewone skibroek kopen. Zeker voor volwassenen is dit een prima optie. Er zijn skibroeken met (afneembare) bretels. Deze zorgen er voor dat de broek niet afzakt.

Het is belangrijk dat je ski broek je droog en warm houdt. Daarom moet hij waterafstotend zijn. Het liefste wil je dat de broek ook nog kan ademen. Dat voorkomt dat je heel erg gaat zweten in je skibroek. Je kunt de mate waarin een skibroek waterafstotend is aflezen op het etiket aan de binnenzijde. Hierop wordt de waterdichtheid uitgedruk in waterkolom. 

Daarnaast is het belangrijk dat de broek comfortabel zit. In een goede skibroek moet je je goed kunnen bewegen. Je gaat er immers de hele dag in skiën of snowboarden. Zoek daarom een broek van stretsch materiaal. Dit materaal zorgt er voor dat de broek perfect aansluit bij je lichaam. Een softshell skibroek van stretch materiaal is sowieso optimaal. Dit materiaal ademt namelijk ook goed waardoor je niet te veel gaat zweten!

Is mijn skibroek waterafstotend genoeg?

En in de onderstaande tabel kan je aflezen welke waarde waterkolom overeenkomt met de waterdichtheid. De ideale waterkolom voor een wintersportbroek is tussen de 3.000 mm en 5.000 mm.

waterkolom omschrijving
0 mm niet waterafstotend, laat staan waterdicht
0 mm – 1.000 mm licht waterafstotend, maar te weinig om mee te gaan skiën of snowboarden
1.000 mm – 5.000 mm waterafstotend, voldoende om tegen een sneeuwbuitje te beschermen. Maar onvoldoende om in de sneeuw te gaan zitten, of een flinke val in de diepe sneeuw
5.000 mm – 15.000 mm flink waterafstotend. Eigenlijk ideaal voor kinderen. Je kan hier geruime tijd mee in de sneeuw spelen zonder dat je nat wordt!
15.000 mm – en meer compleet waterdicht. Ideaal voor bergsporters die niet nat willen worden (en een flinke portemnonnaie hebben)

 

Kijk ook goed naar de naden en de ritsen. Dit is zeker bij de goedkopere skibroeken een zwakke plek. Ideaal heeft een broek zogenaamde getapede naden. Dit verhoogt de waterdichtheid van het kledingstuk.

 

Skibroek of liever skipak?

Als je een skibroek gaat kopen heb je een aantal opties. Je kunt natuurlijk een skipak kopen. Een ouderwetse overall, waarbij je je jas en broek één geheel vormen. Vooral voor kinderen is dit een goede oplossing omdat het ze extra warm houdt. De kans dat ze sneeuw in hun pak krijgen is ook een stuk kleiner bij een skipak of overall. Bovendien komt er veel minder lucht tussen de kleding en hun lichaam.

Hieronder staan een paar mooie voorbeelden van skipakken. Helaas zijn de meeste skipakken niet groter dan ongeveer maat 140. Het is voor grotere kinderen en volwassenen al helemaal moeilijk om een mooi skipak te kunnen kopen

Skipak voor meisjes - ski broek en skijas in een. Skibroek

Salopettes – extra warme skibroeken

Een andere optie die je hebt is het aanschaffen van een salopette. Dit is een soort tuinbroek die tot aan je borst sluit. Het voordeel van deze skibroeken is dat ze je rug en buik droog houden als je in de diepe sneeuw valt. Salopettes zijn, net als skipakken ideaal voor (kleine) kinderen. Ze blijven er lekker droog en warm in. En hij zakt ook niet zo heel snel af.

Klein nadeel ervan is dat als je naar de wc moet, je jas uitgetrokken moet worden.

Hieronder staan een paar Salopettes

Past de skibroek bij de rest van je ski-outfit?

Het is natuurlijk leuk als je ski- of snowboardbroek past bij de rest van je ski outfit. Je wilt het liefste dat je broek samen met je ski jas, skihelm, skibril en skihandschoenen een flitsend geheel vormen. Persoonlijk maakt mij dat minder uit, mij gaat het vooral om warmte, comfort en draaggemak.

Meest recente berichten