Wildschonau

Wildschonau wintersport zoals het vroeger was

De regio Wildschonau bestaat uit langgerekt dal met een aantal dorpjes:

  • Niederau
  • Alpbach
  • Auffach
  • Thierbach

zijn de bekendste dorpen in deze vakantieregio. Het dal ligt op ruim 900 kilometer van Utrecht. Wildschonau is nog erg authentiek, traditioneel en romantisch. Heel anders dan bijvoorbeeld de nabijgelegen skigebieden van Kirchberg, Kitzbühel en Westendorf.

Wintersport Wildschonau - Tirol

Op wintersport naar Wildschonau

Het skigebied van Wildschonau opereert sinds een paar jaar onder de prachtige naam SkiJuwel. Het skigebied omvat meer dan 100 kilometer aan mooi geprepareerde pistes op prachtige hellingen.

Het skigebied ligt ingeklemd tussen de bij Nederlanders bekende skigebieden Skiwelt en het Zillertal maar is zelf bij het grote publiek nog relatief onbekend. Het is hierdoor rustig in het skigebied. Zelfs in als je gaat skiën of boarden in de schoolvakanties zijn er nauwelijks wachttijden voor de skiliften.

Hou er wel rekenin mee dat niet alle dorpen in skigebied Wildschonau beschikken over een dalafdaling naar het dorp.
Als je op zoek bent naar een dorp met een skilift en een dalafdaling, dan kun je het beste naar Niederau, Auffach, Alpbach, Reith im Alpbach of Inneralpbach toe gaan.

Wie niet van skiën of snowboarden houdt. Die maakt buiten de piste, een sneeuwschoenwandeling door het besneeuwde landschap van Wildschönau of een rustgevende wandeling over de Franziskusweg.

Lees meer informatie over het skigebied Wildschonau.