Sneeuwzeker Oostenrijk – de meest sneeuwzekere skigebieden

Sneeuwzeker Oostenrijk – de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle wintersport is natuurlijk het weer. Het is ideaal als de zon schijnt tijdens je wintersport, maar belangrijker nog is dat er voldoende sneeuw ligt. En hoewel niemand garantie kan geven voor een sneeuwzekere wintersport, zijn er toch wel een aantal factoren die bepalen of je wintersportbestemming kan worden bestempeld als sneeuwzeker Oostenrijk.

Hieronder staat een korte uitleg van de factoren die de sneeuwzekerheid van een wintersport bestemming beïnvloeden:

 • Historische sneeuwzekerheid van een skigebied. Succesvolle resultaten in het verleden zijn zeker een indicatie van de resultaten in de toekomst (dit in tegenstelling tot beleggen).
 • Ligging van het skigebied. Voor sneeuwzekerheid telt niet alleen de hoogte (hoe hoger hoe meer sneeuwzekerheid), maar ook de ligging van het dorp in de alpen. Sommige wintersport bestemmingen zijn echte sneeuwvangers. Ze liggen zo gunstig dat ze met veel windrichtingen sneeuwvangen. Oostenrijkers noemen deze sneeuwzekere gebieden ‘Schneelochs’
 • Gletschers zijn vaak sneeuwzekere wintersport gebieden niet alleen vanwege de hoogte, maar ook omdat ze koud zijn en lange periodes van droogte kunnen’ overleven’.

 

Sneeuwzeker Oostenrijk – top 10

 1. Afbeelding: sneeuwzeker OostenrijkSt Anton am Arlberg, het skimekka van Oostenrijk is een sneeuwzeker wintersportgebied van 1300-2811. Hier kunnen skiërs en snowboarders zich  het hele seizoen uitleven!
 2. Het sneeuwzekere skigebied van Obertauern is onbekend in Nederland, maar is van november tot mei uitermate sneeuwzeker. Obertauern ligt op de Tauernpas op een hoogte bijna 1800m.
 3. Obergurgl en Hochgurgl liggen aan het eind van het Ötztal en zijn een wintersportcentrum van internationale allure.  Het sneeuwzekere skigebied kent pistes tot bijna 3100 meter hoogte.
 4. Kuhtai is het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. En daarom erg sneeuwzeker. Het is een klein avontuur om er te komen. En het is absoluut aan te raden om je sneeuwkettingen bij de hand te hebben als je hier naar toe gaat. Het gebied is 37 km groot en ideaal voor gezinnen.
 5. Skigebied Ischgl is vooral bekend vanwege zijn weidsheid en apres ski mogelijkheden. Maar door de inneralpine ligging en de hoogte van het skigebied, ligt er over het algemeen meer sneeuw op de pistes van Ischgl dan op de pistes van andere Oostenrijkse gebieden.
 6. Mayrhofen is op zich zelf niet eens zo sneeuwzeker. Maar het feit dat het in de nabijheid van de Gletscher van Hintertux ligt, maakt het toch een zekerheidje als het gaat om de sneeuwcondities. Het skigebied zelf ligt hoog genoeg, maar het dorp ligt wat lager. Op een klein kwartier rijden ligt de gletscher Hintertux. Hier kan je vrijwel het hele jaar door skiën of snowboarden.
 7. Nauders. Onbekend. Dat zou een juiste omschrijving zijn voor het leuke skigebiedje van Nauders. Dit gebied ligt op de grens van Oostenrijk, Zwitserland en Italië en heeft pistes tussen 1500 meter en 2800 meter. Met name de hoogte maakt het erg sneeuwzeker. Het gebied is extreem veelzijdig, met pistes voor beginners en ook pistes en afdalingen voor cracks.
 8. Flachau – Je verwacht niet dat er in een gebied dat ligt tussen 1.000 en 1.900 meter zo veel sneeuw valt, toch valt er in Flachau ieder jaar veel sneeuw. Dit komt door het uitermate gunstige microklimaat en de nabijheid van de Dachsteinergletscher. Kortom een sneeuwzekere bestemming met veel gevarieerde en brede pistes.
 9. Saalbach – Hinterglem (en Fieberbrunn en Leogang) vormen sinds 2016 één van de grootste skigebieden van Europa. Het gebied is groot en ook sneeuwzeker. Bovendien bezitten de liftmaatschappijen hier over veel sneeuwkanonnen voor de momenten dat de natuur de wintersporters in de steek laten.
 10. Sölden is ieder jaar een van de eerste skigebieden die zijn pistes opent voor skiërs en snowboarders. Dit komt met name door de gletscher. In het skigebied van Sölden bevinden zich maar liefst twee gletschers. Het skigebied ligt ook inneralpien, wat betekent dat er bij depressies uit alle windstreken een beetje sneeuw valt.

Sneeuwzeker Oostenrijk – de meest sneeuwzekere skigebieden

 

Heb jij tips over andere skigebieden in Oostenrijk waar je verzekert bent van een dik pak sneeuw in de winter? Laat het ons dan weten in de comments hieronder.

Meest recente berichten

One Response to “Sneeuwzeker Oostenrijk – de meest sneeuwzekere skigebieden”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.