do’s en don’ts: op wintersport in december

Wintersport december: do’s en don’ts over wintersporten in de maand december. Wij hebben de beste informatie en tips op een rij gezet! Lees nu dit artikel. Hierin hebben we achtereenvolgens de volgende informatie op een rij gezet:

  • Voordelen van wintersporten in de maand december
  • Is wintersport december wel sneeuwzeker?
  • Tips voor sneeuwzekere bestemmingen
  • Nu direct aanbiedingen bekijken!

 wintersport december - tips

Wintersport december – redenen om het te doen!

Als je als een van de eersten op de ski’s of het snowboard wil staan, of als je van rust houdt op de piste en het dorp, dan is wintersporten in december absoluut een aanraden.

Hieronder hebben we een aantal redenen om juist al in december op wintersport te gaan op een rij gezet. Zo kun je rustig en gewogen bepalen of wintersport in deze maand iets voor jou is.

1. Wintersport december is rustig

De meeste skigebieden openen hun pistes en skiliften ongeveer het eerste of tweede weekend van december. Natuurlijk is de voorwaarde dan wel dat er voldoende sneeuw ligt. Je vindt in deze periode veel locals op de berg. Nou ja veel, bedenk dat in het gemiddelde wintersportdorp meer toeristenbedden zijn dan mensen wonen en dat de meeste mensen ook nog gewoon moeten werken. Eigenlijk is het gewoon erg rustig op de berg. In veel gevallen heb je de piste voor jezelf, of moet je de delen met een enkele andere wintersporter die ook in december zijn vakantie heeft geboekt.

Bovendien zijn de mensen in de dorpen en bij de liften nog heel erg vriendelijk. Dat is bij een wintersport in maart, of in april wel eens anders

Wintersport december - alleen op de piste

2. Wintersport december is goedkoop(er)

Door te kiezen voor een wintersport in december kun je flink wat geld besparen. Vaak zijn er speciale aanbiedingen in deze maand. Zo kun je besparen op je accomodatie, maar ook de liftkaart is in sommige skigebieden in Oostenrijk een stuk voordeliger in het voorseizoen.

3. Wintersport december is erg sfeervol

December is een erg sfeervolle maand. Iedereen houdt van een witte kerst en van besneeuwde dennebomen. Als je in december op wintersport gaat, dan is dat erg sfeervol. Vaak zijn de dorpen de hele maand december extra romantisch verlicht. En worden er her en der gezellige kerstmarkten georganiseerd.

Je kunt je wintersport natuurlijk ook combineren met een bezoek aan een van de grotere kerstmarkten. Bijvoorbeeld in:

Wintersport december - kerstmarkten

Is wintersport in december sneeuwzeker?

Garantie op een sneeuwzekere wintersport krijg je natuurlijk nooit. Alhoewel er zijn reisorganisaties die sneeuw garanderen. Anders mag je vakantie kostenloos omboeken naar een ander skigebied. Wat betreft wintersport in december kunnen we stellen dat je het beste pas in december kunt boeken. Dan weet je namelijk of er voldoende sneeuw ligt in je favoriete skigebied. En accomodatie is er begin december zeker voldoende te vinden.

Mocht je toch al eerder je skivakantie willen boeken. Zoek dan een skigebied uit wat sneeuwzeker is. Voorbeelden hiervan zijn:

 

 

Wintersport december zoeken!

Vul hieronder je bestemming en je data in, dan kun je gelijk zien of er nog accomodaties beschikbaar zijn!Booking.com

Meest recente berichten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.