Wintersport Fugen

Wintersport Fügen, gezellige wintersport, ideale bestemming voor gezinnenFügen is het eerste dorp wat je tegenkomt als je naar het Zillertal in Tirol gaat. Het is een klein, overzichtelijk dorp waar altijd wel wat te doen is. Fugen ligt op ruim 500 meter boven zeeniveau. Dat is aanzienlijk lager dan het nabij gelegen Hochfügen. Er ligt dan ook niet altijd sneeuw in het dorp.

Fügen is het gezelligste wintersport dorp van het Hochzillertal

Wintersport Fugen – Tips

  • Fügen is een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen. Zowel het dorp als het skigebied (Hochjoch) zijn lekker overzichtelijk.
  • Fügen is gezelliger dan het nabijgelegen Hochfügen. Er is een gratis busverbinding met  Hochfügen. Daarvandaan heb je een directe aansluiting heeft op het Hochzillertal skigebied (Ski Optimal).
  • Bij de Geols lift biedt een mooie off piste variant (skiroute Geols)

Wintersport Fügen – Skigebied

Het skigebied  is slechts klein er zijn ongeveer 20 pistekilometers. De meeste afdalingen in het skigebied zijn rood. Als er voldoende sneeuw ligt kun je de dalafdaling maken hierbij kun je een relatief groot hoogteverschil (1500 meter) overbruggen.

De skipas is ook geldig in de rest van het Zillertal Skigebied. Dit betekent dat je kunt gaan wintersporten in Hochfügen, maar ook in Gerlos, Mayrhofen of de Hintertuxer gletscher.

Hieronder staat een complete plattegrond van het skigebied van Fügen.

Wintersport Fügen - Skigebied Fügen plattegrond

Wintersport Fügen – Hotels en appartementen in Fügen

Er is altijd veel vraag naar hotels en appartementen in Fügen. Het is daarom raadzaam om op tijd te boeken. Mocht je geen appartement of hotel in Fügen kunnen vinden kijk dan eens in Uderns, Hochfugen of Kaltenbach. Hieronder staat een widget van Tiscover. Hiermee is het mogelijk om direct te zien welke appartementen en/of hotels nog beschikbaar zijn in Fügen. Tiscover is een Oostenrijkse organisatie, die nauw samenwerkt met de lokale aanbieders van accomodaties in Fügen. Grote voordeel van boeken via Tiscover is naast de eenvoud ook de mogelijkheid om pas na afloop van je wintersport te betalen. Je loopt dus geen enkel risico.