Wintersport Mayrhofen

Mayrhofen is bij Nederlandse wintersporters een populaire bestemming. En dat is niet zo gek. Wintersport Mayrhofen biedt namelijk alles. Het heeft een uitgebreid en sneeuwzeker skigebied (waar  je op de gletscher van het naburige Hintertux zelfs zomers kunt skiën of boarden), gezellige après ski, goede restaurants op de piste en in het dorp en een leuk nachtleven.

Wintersport Mayrhofen – Tips

  • de Ahorn Talabfahrt (5,5 km), de Beilabfahrt (8 km) en de Gefrorene Wand skiroute (12 km, op de Hintertuxer Gletscher) zijn de langste afdalingen van het skigebied.
  • een uitstapje naar het skigebied Zillertal Arena is een absolute aanrader. (beste instappunt is Zell am Ziller).
  • Mayrhofen is een prima skigebied voor Off piste skiers.
  • Josefs Biohütte is het leukste restaurant op de piste
  • Tux-1 in Finkenberg biedt de gezelligste apres ski.

Wintersport Mayrhofen

Skigebied Mayrhofen

Mayrhofen ligt in het Zillertal (Tirol), vlakbij andere populaire bestemmingen zoals Gerlos, Konigsleiten en Fügen. Het skigebied van Mayrhofen bestaat uit de dorpen Mayrhofen, Hippach. Finkenberg en Tux. En hoewel alle dorpen middels een flink aantal skiliften aan elkaar verbonden is, heeft elk dorp een ‘eigen’ skigebied. Het centrale punt in het skigebied van Mayrhofen is Penken, de skilift die je vanuit Mayrhofen het skigebied in brengt heet dan ook de Penkenbahn. Helaas is er in het skigebied van Mayrhofen geen dalafdaling.  In de omringende dorpen is die er ook niet, met uitzondering van Tux en Zell am Ziller.

 

 Appartementen & hotels in Mayrhofen

Als je op tijd boekt, is het niet zo moeilijk om een appartement in Mayrhofen te vinden. Er is een groot aanbod van appartementen en hotels in Mayrhofen. Bekijk anders een ons overzicht van appartementen in het Zillertal.