Hoera! het sneeuwt in Oostenrijk! En niet zo’n beetje ook. Dat zorgt voor prachtige winterbeelden. Met name in Ost Tirol en Karinthië sneeuwt het enorm hard. Maar ook bij ons in SalzburgerLand is het vandaag winters. De sneeuwgrens ligt op ongeveer 850 meter, waardoor ook de dorpen er wit uit zien. En er wordt de komende dagen nog een enorm pak sneeuw verwacht. Lokaal kan meer dan 120 cm sneeuw vallen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de eerste skiliften open kunnen.

Sneeuw kleinarl
In Kleinarl ligt zeker 10-15 cm sneeuw in het dorp.

Tot 120 cm sneeuw in vijf dagen

Komend vijf dagen gaat het echt los. In Oostenrijk wordt een enorm pak sneeuw verwacht. Met name in de regio’s SalzburgerLand, Steiermarken en Karinthië. Kijk maar naar onderstaande sneeuwverwachting voor de komende vijf dagen. En hoewel de sneeuwgrens wisselt, zal het ook in de dalen behoorlijk hard sneeuwen. Hieronder staan de sneeuwverwachtingen tot 13 november per skigebied.

sneeuwverwachting tot 13 november 2019
Meer dan 100 cm sneeuw verwacht. (bron: sneeuwhoogte.nl)

Koud genoeg voor sneeuwkanonnen

Terwijl het op dit moment behoorlijk hard sneeuwt, staan de meeste sneeuwkanonnen (overdag) nog uit. Zij gaan pas aan wanneer het koud genoeg is. De ideale temperatuur om kunstsneeuw te maken is -4 graden Celsius. Dat is het op veel plekken nog niet. Maar ook daar komt de komende dagen verandering in. De vorstgrens daalt naar ongeveer 500 meter, waardoor het (in ieder geval op de hoger gelegen pistes) koud genoeg is om de sneeuwkanonnen aan te zetten.

Weersverwachting 9 november 2019
Het blijft koud. (bron: wetter.at)

Aftellen tot de eerste skigebieden open gaan

Met de huidige sneeuwval en de weersverwachting voor komende week, kan het niet lang meer duren voor het eerste skigebied open gaat. De opening van het sneeuwzekere skigebied Obertauern is bijvoorbeeld gepland op 21 november 2019. Terwijl ook Zauchensee vandaag via Instagram liet weten dat zij het skigebied over twee weken willen openen. De foto bij het bericht is trouwens niet van vandaag, maar van afgelopen februari 😉

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Two weeks to go ladies & gentlemen ❄️ | ? @lorenzmasser | #welivewinter #smartskiing #skiamade #seasonopening #snowfall #winterwonderland

Een bericht gedeeld door Zauchensee Skiparadies (@zauchensee_skiparadies) op

Zelf verwacht ik dat Reiteralm het eerste skigebied is dat hier in de buurt open gaat. Zij hadden afgelopen woensdag de sneeuwkanonnen al aan staan en proberen altijd als een van de eersten de liften te openen. In 2017 was dat al op

Ben jij klaar voor de winter?

Eén ding is zeker: de winter gaat beginnen! Ben jij al klaar voor de wintersport 2020? Je wintersport al geboekt? En is je uitrusting al compleet? Hieronder hebben we een aantal artikelen verzameld waarmee de voorpret nog groter wordt.

Wintersport inspiratie

We beginnen met een aantal artikelen voor iedereen die nog op zoek is naar een leuke bestemming voor komende winter:

Sneeuwruimen
Vorige winter viel er meer dan genoeg sneeuw in Eben im Pongau.
Wintersport Gear Guide

Natuurlijk testen we ook deze winter de nieuwste skikleding, gear, materiaal en gadgets. Daarmee kan jij snel de juiste keuze maken. Hieronder staan de eerste resultaten van de test voor komend skiseizoen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Snowvision skibril voor brildragers getest
Ook interessant
Trip Tip: Flachauwinkl in Ski Amadé