De laatste jaren zijn er een aantal handige ski apps ontwikkeld. Apps voor wintersporters die bijhouden hoeveel sneeuw er ligt, webcams tonen of bijhouden hoeveel kilometer je aflegt op de piste. Het is er allemaal. Omdat we ons voor kunnen stellen dat het soms moeilijk is om uit al het aanbod een goede keuze te maken, hebben we in dit artikel onze vijf favoriete ski apps geselecteerd. Kijk snel welke app nog ontbreekt op jouw!

Rugbeschermer van wol (alpina sport)
Handige apps voor wintersporters.

Bergfex: de ultieme wintersport app

Wintersport app - bergfex lite

Dit is waarschijnlijkst de meest populaire wintersport app die er op dit moment is. Bergfex is al jaren de grootste wintersport website van Europa en beschikt ook al jaren over een app. In de app kunnen wintersporters de weersverwachting voor de komende dagen volgen. Webcams bekijken en algemene informatie van het skigebied raadplegen. Super handig!

 

Samenvatting: Berfex wintersport app
 • Actuele sneeuwhoogte, weersverwachting en webcams.
 • Pisteplattegrond en informatie over de skigebieden.
 • Beschikbaar in het Nederlands (en 17 andere talen).
 • Gratis verkrijgbaar voor Android en iPhone.

Skiline: kilometers bijhouden

Wil jij graag weten hoeveel je skiet op een dag? Dan is de skiline app echt een must have. Deze wintersport app registreert elke lift die je neemt en berekent daarmee hoeveel kilometer je skiet. Extra tof is dat je in sommige skigebieden een de route kunt zien die je aflegt. Bovendien worden de hoogtemeters geregistreerd en kun je via de app de foto's die maakt bij de ‘photopoints’ downloaden.

 

Samenvatting: Skiline ski app
 • Bijhouden hoeveel kilometer en hoogtemeter je skiet of boardt.
 • Foto's van fotopunten downloaden
 • Beschikbaar in het Engels of Duits
 • Gratis verkrijgbaar voor Android en iPhone.

Reima: wat trek je aan vandaag?

wintersport app voor kleding

Twijfel jij ook soms welke skikleding je aantrekt? Een dik of dun thermoshirt? Handschoenen of wanten? Met deze app voor wintersport hoef je daar nooit twee keer over na te denken. De app van het fijne Finse kledingmerk Reima geeft op basis van het weerbericht een uitgebreid advies welke kleding bij de actuele weersomstandigheden passen. De app is gemaakt voor kinderen, maar het advies is ook op volwassenen van toepassing. Ideaal!

 

Samenvatting: Reima wintersport app
 • Kleding advies op basis van het weerbericht.
 • Uitgebreide informatie over skikleding.
 • Beschikbaar in het Engels of Duits
 • Gratis verkrijgbaar voor Android en iPhone.

Let op je data gebruik

De apps hierboven zorgen voor een groot datagebruik. Zorg er daarom voor dat je( ook in het buitenland) genoeg data tot je beschikking hebt om deze apps te raadplegen. Wanneer je over de data bundel heen gaat, kan dit onnodig (hoge) kosten met zich meebrengen! Met Sim Only onbeperkt internet van T-mobile, hoef je je hierover geen zorgen te maken. Je krijgt daarbij namelijk een databundel van maar liefst 18 GB. Daar kom je de wintersport wel mee door!

Wat is jouw favoriete wintersport app?

In dit artikel hebben we de, naar onze mening, leukste wintersport apps geselecteerd. Staat jouw favoriete app er niet tussen? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld hieronder. Dan gaan we hem direct uitproberen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review STX vizierhelm: fijne, voordelige skihelm met vizier
Ook interessant
LIVE – Lockdown in Zauchensee: zon, diepe poeder en perfecte pistes