banner

Het is al weer even geleden dat het sneeuwde in Oostenrijk. Afgelopen weken overheerste de zon. En hoewel er nog meer dan genoeg sneeuw ligt, kan je merken dat er al een tijd geen sneeuw meer is gevallen. Gelukkig komt daar vanaf morgen verandering in. Precies voor de start van de tweede week van de voorjaarsvakantie gaat het behoorlijk sneeuwen in Oostenrijk. Op sommige plekken wordt wel 40 cm sneeuw verwacht.

Hoeveel sneeuw valt er?

De meeste sneeuw zal in Salzburgerland vallen. Bijvoorbeeld in Uttendorf, vlak bij Zell am See. Daar wordt maar liefst 42 cm sneeuw verwacht. In de skigebieden Saalbach, Kitzbühel en Bad Hofgastein wordt ruim 25 cm sneeuw voorspeld. In de rest van Oostenrijk gaat het ook sneeuwen, maar minder hard. Hou daar rekening met 5-15 cm verse sneeuw. Meer dan genoeg om alles er weer echt winters uit te laten zien.

Hieronder staan de 10 dorpen waar de meeste sneeuw wordt verwacht.

sneeuwvoorspelling
bron: sneeuwhoogte.nl

Daarna komt de zon terug

De weersvoorspellingen voor volgende week zijn erg goed. Na deze kleine dump keert het ‘Kaiserwetter‘ weer terug. We krijgen ideaal wintersportweer. Met temperaturen net boven het vriespunt en heel veel zon. En over papsneeuw hoef je je ook geen zorgen te maken. In februari wordt de sneeuw niet zo snel papperig bij helder weer. Deze week hadden we vergelijkbare weersomstandigheden en de pistes waren van uitstekende kwaliteit. En zo zullen ze volgende week ook zijn.

Weersverwachting

Ga jij volgende week op wintersport?

Vergeet dan vooral niet om zonnebrand en je ski-zonnebril in te pakken. Die zul je hard nodig hebben 😉  Wij gaan de komende dagen genieten van verse sneeuw in Obertauern en Zauchensee. Natuurlijk zullen we de mooiste plaatjes daarvan met jullie delen. Heb jij ook mooie foto’s van de actuele situatie in Oostenrijk? En wil je die met ons delen? Mail ze dan naar frank@op-wintersport.nl of tag ons via de social kanalen:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: skibroek Reima Wingon getest
Ook interessant
7 niet wintersport items die sowieso mee moeten op wintersport