Ze zijn toch wel een beetje onze helden, de chauffeurs van de pistenbully’s die er altijd voor zorgen dat de pistes geprepareerd zij. Met machtige machines rijden zij de sneeuw plat om de pistes vorm te geven.

Gelukkig kunnen de bestuurders tijdens hun werkdag genieten van prachtige uitzichten over de besneeuwde bergen. Ben jij benieuwd hoe dat er uitziet? Hieronder hebben we de allermooiste video’s van het werk van pistenbully’s verzameld. Dus pak wat te drinken, ga rustig zitten en gun jezelf een kwartier van deze warme dag om naar deze ijskoude video’s te kijken!

Prachtig werk uit Kleinwalsertal

Van deze eerste pistenbully-video gaat, zelfs in de zomer, je hard sneller kloppen. De video is gemaakt in het Kleinwalsertal, een skigebied dichtbij Nederland. Je ziet mooie besneeuwde bergtoppen, prachtig werk van de chauffeurs, afgewisseld met heerlijke beelden van de winter. Echt een aanrader.

Helden van de nacht

Onze favoriete video heeft als titel ‘Helden van de nacht’. Wij zouden het werk van de pistenbully chauffeurs niet beter kunnen omschrijven.

Nachtwerk in Val Thorens

Deze video is afkomstig uit het populaire Franse skigebied Val Thorens. Hierin zie je dat het werk vooral ’s nachts en in de vroege ochtend plaats vindt. Wat sneeuwt het hard hè? Wil je zelf ook een keer op wintersport naar dit skigebied? Bekijk dan de beste appartementen in Val Thorens.

Dansende pistebully in Davos

Het lijkt wel of deze pistenbully’s uit Davos over de piste dansen. Zo nauw werken ze samen. En vergeet vooral niet die zonsopgang en -ondergang te bekijken. Prachtig toch!?

Vakwerk in Leogang

Altijd al willen weten hoe ze de pistes in skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn zo strak prepareren? Bekijk dan onderstaande video uit Leogang.  Al in de de eerste minuut zie je hoe het in zijn werk gaat.

Machtige machines in Fiss

De laatste video is afkomstig uit het bekende Fiss. Dit filmpje laat je vooral zien wat een machtige machine een pistenbully is. Natuurlijk wordt je ook hier weer getrakteerd op mooie beelden van de omgeving.

 

Zelf een pistenbully besturen?

Heb je zelf altijd al een keer een pistenbully willen besturen? Dan kan je natuurlijk solliciteren naar een baan als pistenbully chauffeur in één van de skigebieden.
Blijf je liever dichter bij huis? Dan is onderstaande pistenbully misschien meer wat voor jou. Sinds afgelopen winter is er een variant van LEGO die nog geen 20 euro kost. Hij is wel een stuk kleiner, maar dat mag de pret niet drukken. De LEGO pistenbulley is onder meer te koop via bol.com.

Lego pistebully
De pistenbully van Lego

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Last van de warmte? In Argentinië sneeuwt het!
Ook interessant
Komende winter nieuwe lift en pistes in skigebied Almenwelt Lofer