In een blog eerder dit jaar bespraken we hem al eens, de skihuttentocht van Alpex, waarbij je iedere nacht boven op de berg slaapt, en iedere dag door een nieuw gebied skiet. De kans is groot dat je toen vooral naar de zomer uitkeek. Nu is toch echt het moment gekomen de strandlakens weer op te vouwen en in de kast te leggen. Enerzijds jammer, anderzijds is dit ook weer het moment om uit te kijken naar de wintersport! Frits en Jaap, oprichters van Alpex Skitochten en Alpex Goggles noemen 6 redenen waarom jij dit jaar voor een ander soort wintersport moet gaan!

1. De lockdowns zijn voorbij, tijd om jezelf te trakteren!

Het waren natuurlijk niet de makkelijkste jaren, zeker niet voor de fanatieke wintersporter. Anderhalf seizoen ging verloren, maar niet getreurd, komend jaar mogen we weer! Iedereen staat natuurlijk te trappelen, en dat zullen we merken aan de drukte op de piste. Een goed moment dus om naar een alternatief te kijken, waarbij je iedere dag als eerste bovenaan de piste staat. Daarnaast heb je natuurlijk de kosten voor de vorige wintersport bespaard. Tijd om jezelf te trakteren op een extra leuke wintersport!

Overnachten in een skihut op de piste (Foto: Alpex skireizen)
Overnachten in een skihut op de piste (Foto: Alpex skireizen)

2. Geen last van wintersporters die staan te dringen in de rij

Die drukte onderaan de liften is natuurlijk niet iets wat dit jaar voor het eerst zal zijn. Ieder jaar staan Duitsers en Nederlanders elkaar weer te frustreren om als eerste boven te komen. Voor sommigen een hoop gedrang en frustratie, die niet persé nodig is. Als je boven op de berg slaapt, zoals tijdens een skireis als deze, dan hoef je dit ‘sochtends niet mee te maken, en ski je zelfs al de eerste piste. Lekker ontspannen dus!

3. Je ziet meerdere gebieden in een week

Normaal gesproken kies je een gebied uit, zoek je een leuke accommodatie (zo dicht bij de piste als mogelijk) en ga je op pad. Na 2 à 3 dagen ken je het gebied al aardig goed, en vervolgens speel je dit gebied aardig uit; volgend jaar maar weer een ander gebied ontdekken! Met een skihuttentocht ski je in 1 week door vijf grote populaire gebieden (skigebied Saalbach – Hinterglemm, Zell am See – Kaprun, Kitzbühel, Westendorf en Ellmau) en omdat wij alles al uitgestippeld hebben, ski je altijd de leukste pistes van ieder gebied. Ideaal!

4. Je skiet nooit dezelfde piste (behalve de allerlekkerste pistes)

Om de leukste pistes van vijf gebieden te pakken, kun je natuurlijk niet 10 keer over dezelfde piste gaan. Gelukkig is er toch genoeg ruimte ingepland om pistes die er heerlijk bij liggen nog een keer te skiën (en misschien wel nóg een keer, als we het echt niet kunnen weerstaan). Wees overigens niet bang, er is ook genoeg tijd om af en toe een extra koffiepauze te pakken, de lunchpauze iets te verlengen, of een dag iets eerder te stoppen.

5. Genieten van de beste zonsopkomst en zonsondergang

Wanneer alle andere wintersporters weer richting dal gaan en elkaar daarbij bijna overhoop skiën over de hobbelige pistes, blijven wij boven. We genieten onder het genot van een welverdiend drankje van de ondergaande zon, en na een warme douche schuiven we iedere avond aan tafel voor een 3-gangenmenu. In de avond ben je vrij om te doen wat je wil, dus als je liever een boekje leest of op tijd naar bed gaat is dat ook geen probleem!
In de ochtend staan we op tijd op, en na een Oostenrijks ontbijt staan we als eerste bovenaan de vers geprepareerde piste. Tijd om weer te genieten van een heerlijke dag!

Een heerlijke ontspannen avond (Foto: Alpex skireizen)
Een heerlijke ontspannen avond (Foto: Alpex skireizen)

6. Je hoeft nergens over na te denken!

Iets wat we erg vaak horen: wat ontzettend fijn om tijdens de tocht nergens over na te hoeven denken, en écht een topvakantie te hebben! Wij hebben overal over nagedacht; de route is bepaald, het eten is verzorgd en de slaapplaatsen geregeld. Het enige waar je over na moet denken is wat je als lunch besteld. Prachtig toch?

Wil jij deze wintersport zelf meemaken?

Ben jij het met ons eens, en wordt het tijd voor een andere wintersportervaring? Zorg dan dat je je snel aanmeldt komend wintersportseizoen. De plaatsen zijn beperkt, en de reserveringen gaan al aardig hard! Een skihuttentocht kost 849 euro voor een hele week, van zaterdag tot zaterdag. Dit zijn dus zeven overnachtingen met halfpension, dus inclusief ontbijt en avondeten. Bovendien zijn er ook nog eens twee gezellige Nederlandse gidsen inbegrepen. Als je hier behoefte aan hebt, geven ze ook nog tips om je techniek te verbeteren. Wil je een beter idee krijgen van onze begeleide skireis? Kijk dan zeker even op onze impressie pagina met foto’s van de tocht, of de Instagram pagina van Alpex! Of boek direct via de website.

Toch nog vragen over de tocht? Neem dan zeker contact met ons op via de social mediakanalen of stuur een mailtje naar info@alpex-skitochten.nl!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport Canada: 9x de leukste skigebieden & tips
Ook interessant
Alles wat je wilt weten over de trein naar Oostenrijk