banner

Tips tegen de kou

Op dit moment is het ideaal wintersport weer in de alpen. De zon schijnt en de temperatuur ligt net onder het vriespunt, kortom ideale omstandigheden om te gaan skiën of boarden. Als de weersvoorspellingen kloppen wordt het volgende week, als het in grote delen van Nederland voorjaarsvakantie is, een stuk kouder.

Extreme kou onderweg naar de alpen.

Verschillende websites voorspellen voor volgende week extreme kou. Zowel in de alpen als in Nederland. Hieronder staat van een aantal populaire skigebieden de weersverwachting. Je ziet dat het echt heel koud gaat worden, met temperaturen van -20 graden.

Weersverwachting Flachau

Als de weersvoorspellingen uitkomen wordt het in Flachau (Salzburgerland) vanaf maandag 15 graden onder nul. Bovendien wordt er ook nog sneeuw verwacht.

tips tegen kou

Serfaus – Fiss – Ladis – min 26 graden(!)

Ook in Tirol wordt het volgende week erg koud. In Serfaus is het zaterdag maar liefst -26 graden.
extreme kou in Serfaus

Ook in Nederland wordt het koud.

Ook in Nederland wordt het volgende week flink koud. Kijk maar naar onderstaande tweet van weerplaza.

 

6 tips tegen de kou.

Omdat niemand zijn hele vakantie al lezend of spelletjes spelend in het hotel of appartement wil doorbrengen hebben we 6 tips voor je waarmee je goed voorbereid bent op de kou. Op deze manier kan je gewoon de piste op en genieten van een geweldige wintersport.

Zorg voor goede thermokleding.

Het effect van thermokleding wordt helaas nog vaak onderschat. Goede thermokleding is essentieel om warm te blijven onder koude omstandigheden. We hebben deze winter weer een hele lading thermoshirts getest en de warmste varianten zijn: Icebreaker Bodyfit Zone en Odlo Blackcomb. Het thermoshirt van Icebreaker is van wol en voelt direct warm op de huid. Die van Odlo moet even ‘warm worden’ en houdt vervolgens je eigen warmte vast. Beide zijn op dit moment met korting verkrijgbaar in de wintersport uitverkoop.

Wanten houden je handen warm in extreme kou

Wanten zijn warmer dan handschoenen. Hoe meer vingers er bij elkaar in een ruimte zitten, hoe warmer ze worden. Ondanks je wanten nog steeds bang voor koude vingers? Een handschoenliner onder je wanten biedt dan uitkomst. Deze wanten van de North Face zijn de warmste die wij hebben kunnen vinden, zonder in te leveren op grip Wil en komen als warmste uit onze skihandschoenentest. Een handschoenliner zal je bij deze wanten ook niet nodig hebben. Wil je toch een handschoenliner? Dan zijn deze van Hestra optimaal in comfort en warmte.

Voorkom koude voeten met de juiste skisokken

Skisokken: demanier om met een kleine investering groot resultaat te behalen. Wollen skisokken zijn het warmst en comfortabel. In dit artikel beschrijven we uitgebreid welke skisokken het beste wapen zijn in de strijd tegen koude voeten.

En heb je dan nog steeds last van koude voeten? Lees dan onze 5 tips tegen koude voeten tijdens het skiën of boarden.

Een warme gevoerde skibroek

Om je benen draag je geen midlayer. Een gevoerde skibroek kan snel te warm zijn maar op koude dagen is het juist extreem comfortabel. Skibroek Vroni van het Duitse merk Maier is de warmste uit onze skibroeken test (binnen het recreatieve budget). Dus zoek je nog een nieuwe skibroek? Dan is dit de juiste keuze voor de koude omstandigheden van komende dagen.

dame in roze skibroek

De buff als nekwarmer, helmliner en fashionitem

De buff bewijst keer op keer dat een klein lapje stof een enorm verschil kan maken. Wij gaan eigenlijk nooit de piste op zonder. Doorgaans gewoon als nekwarmer, maar bij extremere kou gebruik je hem ook als helmliner. En tijdens de apres ski gebruik je hem gewoon als haarband. Voor de buff geldt: kleine investering, groot plezier. Dat geldt zeker voor een kinderbuff, want je wilt toch niet dat zij het koud krijgen tijdens de skiles?

Houdt je hoofd warm met een muts

Op de piste draag je natuurlijk een skihelm. Maar ook buiten de piste is het zaak om je hoofd warm te houden. Draag daarom altijd een muts als je naar buiten gaat. Er zijn hele leuke mutsen verkrijgbaar. Om te kijken welke muts het best bij jouw gezicht past hebben we dit artikel geschreven.

Tenslotte.. geniet van je vakantie

We hopen dat je met deze tips goed voorbereid op wintersport kan gaan. En dat je goed beschermt bent tegen de kou. Het weer is (gelukkig) één van de zaken die we niet kunnen veranderen. We kunnen er alleen maar van genieten. En mocht je het toch te koud vinden om de piste op te gaan, er zijn nog heel veel andere manieren om van je vakantie te genieten. Ga bijvoorbeeld een ochtend langlaufen, wandelen of sneeuwschoenwandelen. Deze activiteiten kan je in of rond het dorp doen en zijn actiever dan skiën of boarden. Hierdoor krijg je het minder snel koud en krijg je bovendien de kans om eens wat nieuws te proberen.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ontspannen in de thermen tijdens de wintersport
Ook interessant
Review Salomon Icon 2C Air skihelm