Een landschap dat zo uit een sprookjesboek komt: besneeuwde bomen, fijn geprepareerde pistes, overweldigende natuur en vriendelijke inwoners. Dat is de beste manier om Katschberg te omschrijven. Deze fijne bestemming, op de grens van SalzburgerLand en Karinthië, is vooral voor families een uitstekende keuze. Waarom dat zo is? Dat lees je in dit artikel.

Zonnig én sneeuwzeker

Katschberg ligt aan de Zuidkant van de Alpen. In dit deel van Oostenrijk heb je de meeste kans op een strakblauwe lucht en zon. Geen enkele regio in Oostenrijk heeft meer zonuren dan Karinthië. Maar ook aan sneeuw is er in Katschberg geen gebrek. Het skigebied ligt tussen 1.150 en 2.220 meter boven zeeniveau. Wat hoog genoeg is om sneeuwzeker te zijn van eind december tot begin april. Wist je dat de de sneeuw in Katschberg afkomstig is uit de Middellandse Zee? Volgens de locals zorgt dat er voor dat de sneeuw daardoor nog witter is dan in andere delen van Oostenrijk.

Katschberg: Zonnig én sneeuwzeker (Foto: Tourismusregion Katschberg-Rennweg)

Katschi’s Kinderwelt: spelenderwijs leren skiën

In Katschi’s Kinderwelt kunnen kinderen spelenderwijs hun eerste bochten in de sneeuw draaien. De Minijet is een skilift waar alleen de allerkleinsten gebruik van mogen maken. Wel zo veilig en fijn! Is het een dag erg koud? Geen probleem! Het kinderland is voorzien van enkele warmtepaviljoens waar de kinderen tussendoor kunnen uitrusten en opwarmen. Er zijn ook genoeg (Nederlandse) skileraren te vinden. Je kunt kiezen uit maar liefst 6 skischolen die strategisch over het skigebied en de dorpen onderaan de piste zijn verdeeld. Dit alles maakt Katschberg is een uitstekende bestemming voor families met kinderen.

Katschis Kinderwelt (Foto: Fritz Breidenbach | Tourismusregion Katschberg-Rennweg)

Genieten van 70 pistekilometer en de A1

Ook ouders hoeven zich Katschberg niet te vervelen. In het skigebied liggen 70 kilometer aan pistes op je te wachten. Het merendeel van de afdalingen bestaat uit brede, rode pistes. 50 kilometer van de pistes is rood, 10 kilometer blauw en voor sportieve wintersporters is er ook nog 10 kilometer aan zwarte pistes te vinden.

Hou jij van lang afdalingen? Dan zul je de A1 geweldig vinden. De langste rode piste van het skigebied is ruim 5,5 kilometer lang en daalt bijna 1.200 meter. Kan jij deze uitdagende afdaling zonder pauze afleggen?

Lange pistes (Foto: Gerald Ramsbacher | Tourismusregion Katschberg-Rennweg)

Rustige pistes en nauwelijks wachttijden

Misschien wel het grootste pluspunt van het skigebied is de rust die er heerst. Hier heb je de piste vaak nog helemaal voor jezelf. 16 moderne skiliften zorgen er bovendien voor dat je snel weer boven bent. Maar ook dat er nauwelijks wachttijden bij de lift zijn. Zo hou je meer tijd over om te genieten van het skiën.

Rustige pistes (Foto: Gerald Ramsbacher | Tourismusregion Katschberg-Rennweg)

Heel veel accommodaties direct aan de piste

Voor veel wintersporters is een accommodatie aan de piste meest ultieme plek om te verblijven. Geen gedoe met ski’s dragen, de skibus of de auto, maar vanuit je accommodatie zo de piste op en aan het einde van de dag trek je de ski’s bij de voordeur weer uit. In Katschberg kunnen wintersporters kiezen uit tal van accommodaties aan de piste. Verblijf jij liever in een dorp, dan aan de piste? Dat kan natuurlijk ook in Rennweg am Katschberg en het Lieser-Maltatal zijn ook fijne accommodaties te vinden. Dan brengt de gratis skibus je van én naar de piste.

Accommodaties direct aan de piste. (Foto: Tourismusregion Katschberg-Rennweg).

Spannende avonturen naast de piste

In Katschberg is het niet alleen op de piste genieten. Ook naast de piste zijn genoeg spannende avonturen te beleven. Leuk als je een dag geen zin hebt om de piste op te gaan, of als je niet-skiërs in je reisgezelschap hebt. Wat dacht je van:

  • Winterwandelen op 30 kilometer aan speciaal geprepareerde winterwandelpaden.
  • Rodelen op de natuurrodelbaan bij de Gamskogelhütte.
  • IJsplezier: schaatsen in Katschberg, of ‘Eisttockschiessen’ (de Oostenrijkse variant op curling) bij de Schoberblickhütte in het Pöllatal of Bonnerhütte in het Laußnitztal.
  • Of een romantische tocht door het winterlandschap met de arrenslee.
Met de arreslee op pad. (Foto: FRANZGERDL | Tourismusregion)

Verrassend goed bereikbaar

Klinkt Karinthië ver weg? Dat valt gelukkig best mee! Katschberg is het eerste skigebied wanneer je deze zonnige regio inrijdt en is nauwelijks verder rijden dan een aantal bekende skigebieden in SalzburgerLand. Neem de Tauernautobahn (A10) tot de afslag ‘Rennweg am Katschberg‘. Hier vandaan is het nog maar 7 kilometer tot je in Katschberg bent.

Meer weten?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over Katschberg? Wil je meer weten of ben je op zoek naar fijne accommodaties in dit bijzondere skigebied? Kijk dan op de officiële website van de regio.

Hoofdfoto: Fritz Breidenbach | Tourismusregion Katschberg-Rennweg

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit zijn de vijf leukste skigebieden in de buurt van Genève
Ook interessant
Dit maakt Obertauern dé familiebestemming voor wintersporters