Had je vandaag ook wat moeite om weer met de week te beginnen? Wij kunnen ons dat best voorstellen. Speciaal voor alle wintersporters hebben we daarom een aantal winterbeelden verzameld waarvan je maandagblues spontaan verdwijnt. Afgelopen dagen sneeuwde het enorm hard. Op zich is dat niet zo bijzonder. Het gebeurt eigenlijk elk jaar wel dat het in augustus of begin september al een keer flink sneeuwt in de Alpen. Maar toch.. ondanks dat het een normaal verschijnsel is, blijft het een bijzonder natuurfenomeen. Kijk en geniet met ons mee!

Sneeuwkettingen verplicht in Obertauern

In Obertauern, het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk, viel afgelopen nacht  zo veel sneeuw de provinciale weg door het dorp alleen nog met sneeuwkettingen begaanbaar was. Kijk maar deze foto uit Katschberg, dat ook op de route ligt.

Wil je weten hoe dat er uit zag vanuit je auto? Bekijk dan snel onderstaande video die gemaakt werd vanuit een auto. Inmiddels is de sneeuw op de weg weer gesmolten en is het niet meer verplicht om met sneeuwkettingen te rijden. Gelukkig maar…

Sneeuwpret in Wagrain

Wij konden de verleiding niet weerstaan en zijn vandaag in Wagrain met de skilift omhoog gegaan. Bovenop de ‘Griessenkareck’, een bergtop van bijna 2.000 meter, was een dun laagje sneeuw gevallen.

Verse sneeuw op een bankje in Wagrain
Een paar centimeter verse sneeuw.

Het was weliswaar niet zo veel als we gehoopt hadden, maar genoeg om sneeuwballen te gooien.

Spelen in de sneeuw: sneeuwballen gooien in Wagrain
Genoeg sneeuw om sneeuwballen te gooien.

15 cm sneeuw op de Dachstein gletsjer

Het eerste skigebied dat bij ons in de regio open gaat, is de Dachstein gletsjer. Dit kleine skigebied gaat meestal midden oktober open. Op de gletsjer is afgelopen nacht zo’n 15 cm gevallen. Wie weet gaat het skigebied daardoor wel wat eerder open.

Vrijdag de 13e gaat de Stubaier Gletsjer open

Kan je na het zien van deze heerlijke beelden niet meer wachten om weer te gaan skiën of boarden? Dan moet je komend weekend naar het Stubaital. Want komende vrijdag gaat daar een deel van het skigebied al open. Afgelopen weekend sneeuwde het er tot in het dal. Op de gletstjer viel zelfs bijna een halve meter verse sneeuw, genoeg om twee pistes te kunnen openen. Op die manier is vrijdag de 13e toch voor niemand een ongeluksdag..?

Zwitserland

Niet alleen in Oostenrijk sneeuwde het enorm hard, ook in Zwitserland viel een behoorlijk pak sneeuw. Kijk maar naar onderstaande foto uit de regio Engadin. Deze foto zou ook zo maar in de winter gemaakt kunnen zijn.

Sneeuw in september 2019
Foto via Twitter: @EngadinStMoritz

Voorbode van een strenge winter?

Het winterweer is maar van korte duur. Vanaf morgen klaart het al weer op en stijgen de temperaturen in de skigebieden naar 20 graden. Skiën en boarden zit er dus voorlopig nog niet in, maar misschien is de sneeuwval wel een voorteken. En krijgen we een strenge winter? Sommige wetenschappers verwachten een extreem koude winter. Met veel vorstdagen, sneeuw en misschien komt er zelfs eindelijk weer een Elfstedentocht. Het blijven natuurlijk maar voorspellingen, maar voor ons winterliefhebbers een heerlijk idee om alvast bij weg te dromen 😉 .

Wintervoorspelling 2020 - wordt 2020 een koude winter?

 

Heb jij je wintersport al geboekt?

De eerste sneeuw is voor veel wintersporters het moment waarop ze na gaan denken over hun komende skivakantie. Hoe zit dat bij jou? Heb jij de komende wintersport al geboekt? Voor iedereen die nog niet geboekt heeft, staan hieronder een aantal links naar inspirerende artikelen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
BREAKING: eerste skigebieden gaan vrijdag open
Ook interessant
Wintersport met vrienden in Oostenrijk