Advent is een bijzondere periode in Oostenrijk. Deze zogenaamde ‘Stille dagen voor kerst’ staan in het teken van kerstmarkten, concerten en tradities. Vorig jaar bezochten wij diverse kerstmarkten en advent tradities in Salzburgerland. Vele mooi momenten, waarvan we de Kerstidylle in Filzmoos en Kerstmarkt in Grossarl van harte kunnen aanbevelen.

Maar ook in Karinthie vinden komende advent periode heel wat mooie evenementen plaats. We lichten hieronder een aantal bijzondere evenementen uit deze zuidelijke provincie uit.

advent karinthie, wandelweg op de katschberg

Adventweg op de Katschberg

Advent op de Katschberg is wel heel bijzonder!

Op 1700 meter hoogte wordt een idyllische wandelroute uitgezet. Deze gaat langs traditioneel ingerichte boerenschuren. Onderweg ervaar je de oorspronkelijke Karinthische kerstsfeer en tradities. De Adventweg wandelroute is uitsluitend wandelend of per paardenslee te bereiken. Wandelend doe je er ongeveer 45 minuten over. Maar met de paardenslee ben je er in een kwartier. Bij de start van de wandeling ontvang je een lantaarn om je weg te verlichten. Uiteraard zal dit een sfeervol beeld geven. Om te zorgen dat bezoekers niet afkoelen wordt onderweg kosteloos thee geschonken.

Al met al een idyllisch plaatje. De Adventweg op de Katschberg is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vanaf 28 november tot en met 25 december van 14.00 tot 20.30 uur. Onze tip is om de je bezoek na 16.00 uur te plannen. In het donker voelt het allemaal nog sfeervoller en uitzonderlijker.

advent in bad kleinkirchheim, de kerstmarkt

Kerstmarkt in Bad Kleinkirchheim

Tussen de besneeuwde toppen van de Nockbergen vind je in skigebied Bad Kleinkirchheim een traditionele kerstmarkt. Het is een typische Oostenrijkse kerstmarkt met veel handwerk, lekker eten, glühwein, muziek en sfeer. Proef de sfeer, het eten en neem als klap op de vuurpijl een paar bijzondere kerstcadeaus mee naar huis. Het is een sfeervolle en echte winterse ervaring. Alleen dan zonder de wintersport. Maar een combinatie met een bezoek aan de thermen is natuurlijk wel te maken (en wordt door ons van harte aanbevolen).

De kerstmarkt in Bad Kleinkirchheim is vanaf 30 november geopend op vrijdag en zaterdag vanaf 14.00 uur.

advent markt in karinthie

Advent in Villach

Villach pakt met advent uit, de kerstmarkt is uitgebreid en wordt flink gepromoot, zowel in Oostenrijk als in Italië. Waar bovenstaande evenement idyllisch en klein zijn, is advent in Villach grootser en commerciëler. Maar op 23 december gebeurd hier iets bijzonders. Op deze dag vind het ‘boerenadvent’ plaats. Onder begeleiding van engelen en de drie koningen arriveert het kerstkind met een de rondvaartboot in de haven. Dit is een bijzonder evenement voor Villach. En in combinatie met al het lekkers wat op de kerstmarkt te verkrijgen is, zeker een bezoek waard!

Bijzondere wintersport

Het is een bijzondere ervaring om je vroege wintersport (vanaf 8 december zijn meestal veel pistes open) te combineren met één van deze evenementen. Een wintersport op de Katschberg of in Bad Kleinkirchheim is in deze periode nog heel rustig. Het is het ultieme laagseizoen en de skipassen zijn daarom ook nog goedkoop.

Een dag op de piste sluit je af met het bezoeken van een kerstmarkt, of op de Adventsweg. Het zal hoe dan ook een vergetelijke ervaring zijn!

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Eerste sneeuwbeelden uit Oostenrijk
Ook interessant
Review: Reima thermokleding voor kinderen