YEAH! Het wordt winter in Oostenrijk. En dat is precies op tijd. Over 2 weken willen veel skigebieden starten met het wintersportseizoen.  Dit weekend is het eindelijk weer koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan kunnen zetten. En dat gebeurt dan ook op grote schaal. Overal waar we kijken zien we de pistes langzaam een beetje wit worden.

Hieronder hebben we een aantal fijne beelden verzameld van sneeuwkanonnen aan het werk. Wij gaan aftellen naar de start van het skiseizoen. Ben jij ook al aan het aftellen?

De sneeuwkanonnen van Reiteralm.

Reiteralm is een klein skigebiedje, vlakbij Schladming. Het maakt deel uit van het reusachtige skigebied Ski Amadé.  Reiteralm doet ieder jaar zijn best om als één van de eerste laaggelegen skigebied de pistes te openen. De sneeuwkanonnen staan dan ook dag en nacht aan en dat zorgt voor mooie plaatjes. Zoals deze die wij vanmorgen maakte. We zijn benieuwd wanneer dit skigebied open gaat.

Sneeuwkanonnen aan in Reiteralm

Flachau wordt ook langzaam wit

Als we uit ons raam kijken, dan kijken we recht op het skigebied van Flachau. Op vrijdag en zaterdag zagen we al dat de sneeuwkanonnen ’s nachts getest werden. Vanmorgen kon je goed zien dat ze de hele nacht aangestaan hebben en ze maken nu zelfs overdag sneeuw.

Sneeukanonnen aan in Reiteralm 11 november 2018

Witte plekken op de groene bergen.

Het werk van de sneeuwkanonnen zorgt voor witte plekken op de verder nog groene bergen. Kijk maar deze beelden uit Hauser Kaibling. Wat een fijn gevoel dat de winter nadert!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door hauser kaibling (@hauserkaibling) op

Basislaag voor de hele winter

Met de kunstsneeuw zorgen de skigebieden er voor dat ze een basislaag hebben waarmee wintersporters de hele winter kunnen genieten van de pistes. Veel skischolen zijn ook begonnen met het opspuiten van hun kinderweide. Zo kunnen de allerkleinsten sowieso leren skiën, ongeacht wat voor weer we de rest van de winter hebben. Het plaatje van het kinderland hieronder komt Serfaus.

sneeuwkanonnen aan in serfaus

Oostenrijkse skigebieden kunnen opgelucht adem halen

Afgelopen maanden was het veel warmer dan normaal. Het is in Oostenrijk zelfs het warmste jaar ooit. Sneeuw tot in de dalen hebben deze herfst ook nog niet gehad. Veel skigebieden kunnen nu opgelucht ademhalen. Het koude weer stelt ze in staat om veel sneeuw te produceren en de start van het skiseizoen zeker te stellen. Komende dagen blijft het nog koud en gaat het zelfs sneeuwen. Dat gaat vast zorgen voor veel mooie plaatjes op de webcams en social media.

Wil jij op de hoogte blijven van sneeuwval in Oostenrijk komende dagen? Volg ons dan:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #53 – actuele sneeuwbeelden uit de skigebieden
Ook interessant
Foto Friday #52 – het seizoen van een skileraar