Het is op dit moment extreem heet. In bijna heel Europa heerst een hittegolf en reiken temperaturen ruim boven de 30 graden. Tegelijkertijd maakt het Amerikaanse skigebied ‘Snowbird’ via Twitter bekend dat wintersporters nog tot 4 juli kunnen komen skiën of boarden. Natuurlijk zijn niet alle liften en pistes open, slechts een klein deel van het uitdagende skigebied is beschikbaar.

Uitzonderlijk

Het is uitzonderlijk dat het skigebied in juli nog open is. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2011. Doordat lang koud is gebleven en er afgelopen winter extreem veel sneeuw is gevallen zijn de sneeuwcondities nog steeds goed genoeg om te kunnen wintersporten. Afgelopen winte viel er in Snowbird maar liefst 771 inches (18 meter) sneeuw.

Het skigebied ging al op 24 november open en is deze winter 190 dagen open geweest. Overigens viel er in een ander Amerikaans skidorp vorige week nog 60 cm sneeuw.

Europese gletsjerskigebieden ook open

Ook in Europa ligt boven de 2.000 meter nog meer sneeuw dan normaal gesproken. Een aantal gletsjers zijn daardoor komende maand beschikbaar om te gaan skiën of boarden. Wil je ook een keer skiën of boarden in de zomer? Lees dan ons uitgebreide artikel over zomerskiën.

Zomerskiën iets voor jou?

Voor echte wintersport liefhebbers is de skivakantie vaak de belangrijkste vakantie van het jaar. Het hele jaar kijken ze reikhalzend uit naar die ene week in de sneeuw. Echte die-hards willen ook in de zomer genieten van de sneeuw. Hoe zit dat met jou? Zou je ook in de zomer wel willen wintersporten? Of vind je dat maar overdreven? We zijn heel benieuwd naar jouw mening. Laat je die ons weten via het opmerkingenveld?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Bijzondere wintersportverhalen: hoe topsport een ondernemer van mij maakte
Ook interessant
Een skihelm staat je beter…