Het wintersport 2019 begint zoals 2018 afsloot. Met enorme bergen sneeuw. Afgelopen dagen is er in grote delen van Oostenrijk al een behoorlijk pak sneeuw gevallen. En komende vijf dagen komt daar nog veel meer sneeuw bij.

sneeuw onderweg naar Oostenrijk

Tot 130 cm sneeuw in vijf dagen

Komend vijf dagen gaat het echt los. Er worden enorme hoeveelheden sneeuw verwacht. Met name in de regio’s Salzburgerland en Steiermarken. Kijk maar naar onderstaande sneeuwverwachting tot 5 januari 2019. En omdat de sneeuwgrens laag genoeg ligt, valt er ook in de dalen veel sneeuw. Heel leuk voor de mensen die begin januari op wintersport gaan.  Hieronder staan de sneeuwverwachtingen voor de komende vijf dagen per skigebied.

Sneeuwverwachting januari 2019
bron: sneeuwhoogte.nl

Ook veel sneeuw in Tirol en Vorarlberg

In de regio’s Tirol en Vorarlberg wordt ook aanzienlijk pak sneeuw verwacht. Hier moet je ook daar moet rekening gehouden met zo’n 60-70 cm verse sneeuw de komende dagen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de voorspelling voor het kindvriendelijke skigebied Serfaus – Fiss – Ladis  komende dagen. Minder dan in Salzburgerland en Steiermarken. Maar ook een behoorlijke berg.voorspelling serfaus

Perfecte vooruitzichten voor een (last minute) skitrip in januari

Zoals je ziet, wordt het komende week echt heel winters in heel Oostenrijk. Mocht je nog een paar vrije dagen over hebben, dan is begin januari het ideale moment voor een wintersport in Oostenrijk. Zorg wel dat je je sneeuwkettingen bovenop liggen, want hoewel de winterdienst overuren maakt om alle wegen sneeuwvrij te maken, zijn veel lokale wegen behoorlijk glad.

auto in de sneeuw

Ga jij de piste op als het sneeuwt?

Wat doe jij als het de hele dag zo hard sneeuwt? Kies je een alternatief programma zoals een bezoek aan de thermen? Ga je liever rodelen of winterwandelen? Of ga je gewoon de piste op? Met een goede skibril, een hardshell ski jas en warme handschoenen is het komende dagen heerlijk op de piste. En als het echt te koud wordt, dan kan je natuurlijk altijd de berghut in. Daar zal het misschien wel drukker zijn als op de piste. 😉

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Livebeelden: het sneeuwt in Oostenrijk. 2,6 meter sneeuw onderweg
Ook interessant
Live: dikke sneeuwdump in Oostenrijk – 31 dec. 2018