In onze (nieuwe) categorie: Bijzondere wintersportverhalen, deelt een wintersporter zijn of haar meest bijzondere wintersport ervaring. Zo helpen we je met een flinke dosis wintersport inspiratie de zomer door! Vandaag verteld Floor van Ameyde (22 jaar) of haar passie voor wintersport, topsport en het ondernemerschap. Vanaf haar zevende jaagde Floor haar wintersportdroom na als alpine skiester, tot ze daar dit voorjaar vanwege blessures mee moest stoppen.

Floor is gek op wintersport
Floor van Ameijde, 22 jaar: student, ondernemer en wintersportfanaat
Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met wintersport?

Toen ik 2,5 jaar oud was stond ik voor het eerst op de ski’s in Berwang (Oostenrijk).

Wat maakt wintersport voor jou zo bijzonder?

Wintersport geeft mij het gevoel van vrijheid. Het is alleen ik en de bergen. De snelheid, de wind door je haren en dan die sneeuw horen kraken… Ik krijg er keer op keer kippenvel van, zelfs als ik er alleen maar aan denk. De bergen is waar ik mij thuis voel. Het is één groot avontuur en het verveelt nooit!

Wanneer wist je dat je meer wilde?

Op mijn 7e skiede ik mijn eerste officiële wedstrijd en was ik helemaal verkocht. Toen ik vervolgens naar een speciale topsport talentschool ging in de 2e klas koost ik echt voor mijn droom. Vanaf toen kon ik zoveel als ik wilde naar de bergen om te trainen.

Wat is je favoriete wintersport gear of kleding?

Ik vind het vooral belangrijk dat het functioneel is en lekker zit. Daarnaast draag ik altijd wat meer laagjes over elkaar omdat ik het vaak (te) warm heb. Jarenlang ben ik op zoek geweest naar de ultieme skisokken. Toen ik die niet kon vinden, heb ik zelf een skisokken lijn, Flocks, ontwikkeld.

Hoe ziet jouw winter eruit?

Normaal gezien was ik eigenlijk de hele winter onderweg in de Alpen om te trainen en wedstrijden te skiën. Ook afgelopen seizoen was dit het geval. Door de enorme sneeuwval in Oostenrijk zijn we veel naar Italië gegaan om daar te trainen. Hoe komende winter eruit gaat zien weet ik nog niet. Maar ik laat me graag verassen en heb ook zin om andere gebieden te ontdekken met vrienden en familie!

Wat is je favoriete skigebied?

Ik ben fan van skigebieden waar het lekker rustig is maar ook genoeg mogelijkheden om verschillende pistes te pakken. Oostenrijk is toch wel mijn favoriet als land, maar Italië is zo mooi dat ik het lastig vind om te kiezen. Vroeger ben ik veel in Zwitserland geweest (Wengen) en ik denk dat ik daar toch wel graag weer naartoe terugkeer!

Welke wintersport zou je nooit vergeten?

In de zomer van 2017 ben ik naar Chili geweest voor trainingskamp. 5 weken op grote hoogte. Die weken vergeet ik nooit meer. Het was echt veruit het gaafste land waar ik ooit heb mogen skiën! Prachtige zonsopgangen en ook heel bijzonder om te bedenken dat je niet op gras skiet of een gletsjer maar op vulkaangrond!

Wedstrijd skiën is het mooiste wat er is.
Wat is het lekkerste om te eten of te drinken na een dag op of naast de piste?

Ik houd ervan om op te piste een warme lunch te hebben. Een spaghetti bolognese of kaspressknödel gaan er dan zeker wel in! Natuurlijk is een warme choco of een lekker kopje koffie ook heerlijk.

Wat is jouw wintersportdroom?

Toen ik wedstrijden skiede, kon ik nooit de perfecte skisokken vinden. Ik heb deze toen zelf ontwikkeld (zie Flocks). Deze ultieme skisokken zijn nu voor alle wintersporters beschikbaar. Mijn droom is dat mijn bedrijf Flocks zal uitgroeien tot een groot wintersportmerk. Een merk wat wintersporters verder helpt en comfort biedt.

bijzonder wintersportverhaal
Zonsopkomst in de bergen.
Wie is jouw ultieme wintersportheld en waarom?

Gezien mijn eigen achtergrond is mijn ultieme wintersportheld toch wel Lindsey Vonn. Hoe zij haar tegenslagen keer op keer heeft weten te overwinnen is echt bewonderenswaardig. Maar ook Aksel Lund Svindal en natuurlijk vele andere die va(a)k(er) opnieuw hebben moeten beginnen zijn helden.

Heb je nog een wintersport tip voor onze lezers?

Geniet en heb plezier! Wintersport is het mooiste wat er is!

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
‘Down Under’ sneeuwt het (hard)
Ook interessant
Ongelooflijk! Dit skigebied is nog tot 4 juli open