Leuk zo’n zomervakantie. Maar eigenlijk kan je niet wachten tot wintersport 2019 weer begint…. Herkenbaar? Dan zijn deze boeken wat voor jou. Ideaal voor een lange dag aan het strand of tijdens een regenachtige dag thuis op de bank. Met deze boeken bereidt je je voor op komende winter. Of kom je in ieder geval vast in de stemming voor de beste tijd van het jaar.

Tip 1. The Ultimate Skibook, Gabriella Le Breton

skiboek le bretonHoger, sneller, verder luidt de ondertitel van dit boek. Gabrielle Le Breton laat zien dat skiën meer is dan een hobby. Het is een ‘way of life’. Ze neemt je mee op een reis door de tijd naar het ontstaan van de skisport en de ontwikkeling tot wat het vandaag is. Vervolgens wordt het skiën over de wereld besproken. Van de Himalaya tot aan de Canadese Rockies. Van de Alpen tot aan de Andes. De meest spectaculaire afdalingen worden beschreven. Tenslotte komt ook de complete ski lifestyle aan het bod,  skikleding, gear en mooiste accommodaties. Gabriella Le Breton laat in dit boek geen twijfel: iedereen kan een top tijd hebben op de piste. En als je niet zo’n lezer bent? Vergaap je dan vooral aan de adembenemende wintersport foto’s. Spoiler alert: na het lezen van dit boek, wil je direct je eigen wintersport 2019 boeken!

Tip 2. Free Skiing, Jimmy Odén

boek skiingAls je van plan bent om je komende winter (veel) buiten de piste te begeven, lees dan dit boek. Jimmy Odén geeft uitgebreide uitleg over pisteregels, weersomstandigheden, voorspellingen, wat je bij je moet hebben en eerste hulp. Allemaal essentiële informatie voor Free skiërs. Ook als je van plan bent met een gids buiten de gebaande paden te treden is dit een fijne voorbereiding op je komende wintersport. Zowel qua informatie als voorpret. Daarbij kan je je ook bij dit boek, weer uren vermaken met het indrukwekkende fotomateriaal.

 

Tip 3. Verliefd op Sneeuw, Ronald Naar

Boek over wintersport - Ronald Naar - Verliefd op SneewRonald Naar is Nederlands’ meest bekende alpinist en bergbeklimmer. Hij heeft veel boeken en verhalen geschreven, maar deze gaat specifiek over zijn liefde voor sneeuw. Het is veel meer dan een boek over wintersport. In het boek staan 17 verhalen die zijn passie voor sneeuw onderstrepen. De verhalen gaan over wintersport in de alpen, maar ook over skiën op exotische locaties zoals Sicilië, Ecuador en Zuid Afrika. Heerlijk om te lezen en te herlezen. En het voordeel van korte verhalen is dat je het boek wat makkelijker weg kan leggen!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Italië wil Olympische Winterspelen 2026 organiseren
Ook interessant
Foto Friday #42- zomer in de skigebieden