Leuk zo’n zomervakantie. Maar eigenlijk kan je niet wachten tot wintersport 2022 weer begint…. Herkenbaar? Dan zijn deze boeken wat voor jou. Ideaal voor een lange dag aan het strand of tijdens een regenachtige dag thuis op de bank. Mijn beste e-reader staat vol met winterspor gerelateerd leesvoer. Met deze boeken bereidt je je voor op komende winter. Of kom je in ieder geval vast in de stemming voor de beste tijd van het jaar.

1. The Ultimate Skibook, Gabriella Le Breton

Hoger, sneller, verder luidt de ondertitel van dit boek. Gabrielle Le Breton laat zien dat skiën meer is dan een hobby. Het is een ‘way of life’. Ze neemt je mee op een reis door de tijd naar het ontstaan van de skisport en de ontwikkeling tot wat het vandaag is. Vervolgens wordt het skiën over de wereld besproken. Van de Himalaya tot aan wintersport in Canada. Van de Alpen tot aan de Andes. De meest spectaculaire afdalingen worden beschreven. Tenslotte komt ook de complete ski lifestyle aan het bod,  skikleding, gear en mooiste accommodaties. Gabriella Le Breton laat in dit boek geen twijfel: iedereen kan een top tijd hebben op de piste. En als je niet zo’n lezer bent? Vergaap je dan vooral aan de adembenemende wintersport foto’s. Spoiler alert: na het lezen van dit boek, wil je direct je eigen wintersport 2021 boeken!

De boek is erg populair en snel uitverkocht. Gelukkig wordt de voorraad bij bol.com met grote regelmaat weer aangevuld.


2. Free Skiing, Jimmy Odén

Als je van plan bent om je komende winter (veel) buiten de piste te begeven, lees dan dit boek. Jimmy Odén geeft uitgebreide uitleg over pisteregels, weersomstandigheden, voorspellingen, wat je bij je moet hebben en eerste hulp. Allemaal essentiële informatie voor Freeskiërs. Ook als je van plan bent met een gids buiten de gebaande paden te treden is dit een fijne voorbereiding op je komende wintersport. Zowel qua informatie als voorpret. Daarbij kan je je ook bij dit boek, weer uren vermaken met het indrukwekkende fotomateriaal.


3. Verliefd op Sneeuw, Ronald Naar

Ronald Naar was Nederlands' meest bekende alpinist en een echte wintersport liefhebber. Hij is helaas in 2011 overleden, maar heeft voor die veel boeken en verhalen geschreven, maar deze gaat specifiek over zijn liefde voor sneeuw. Het is veel meer dan een boek over wintersport. In het boek staan 17 verhalen die zijn passie voor sneeuw onderstrepen. De verhalen gaan over wintersport in de alpen, maar ook over skiën op exotische locaties zoals Sicilië, Ecuador en Zuid Afrika. Heerlijk om te lezen en te herlezen. En het voordeel van korte verhalen is dat je het boek wat makkelijker weg kan leggen!


4. De winterthriller serie, Suzanne Vermeer

Voor wie houdt van spannende boeken die zich afspelen in de sneeuw zijn de boeken van Suzanne Vermeer echt een aanrader. Onder de naam 'winterthrillers' zijn er maar liefst 11 spannende titels verkrijgbaar. De boeken zijn spannend en lezen makkelijk weg. Wanneer je deze boeken leest, weet je waarom Suzanne Vermeer dé best verkopende thrillerauteur van dit moment is.

De bekendste en meest geliefde wintersport boeken uit de serie zijn:

Allemaal verhalen die zich rondom de wintersport afspelen. Wist je trouwens dat 'Suzanne Vermeer' een pseudoniem is en dat de echte identiteit van de auteur een van de best bewaarde geheimen van Nederland is?


5. De winterboeken van Linda van Rijn

Linda van Rijn is gek op reizen en was jarenlang werkzaam in de reisbranche. Haar thrillers spelen zich vooral af in bekende vakantiebestemmingen. Een aantal zelfs in skigebieden. Vooral de boeken Off Piste, winter chalet en ski resort zullen je vanaf de eerste pagina meeslepen in een spannend verhaal.

 


Veel plezier met het uitzoeken van een leuk wintersport leesboek. Mocht je nou een idee hebben voor een leuk boek dat we echt in dit overzicht moeten opnemen. Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld hieronder. We zijn benieuwd naar jullie tips!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Reiteralm vervangt sleeplift door stoeltjeslift en verlengt piste
Ook interessant
Nooit meer koude voeten bij het skiën dankzij deze 6 tips