Hoe heet het ook is, ook in de zomer wordt er in de skigebieden hard doorgewerkt. Zo ook in Wagrain (Ski Amadé) waar de oude 4-persoonsstoeltjeslift ‘Sonntagskogel 2’ wordt vervangen door een moderne 8-persoonslift.

Meer capaciteit en comfort.

De ‘Sonntagskogel 2’ is een belangrijke verbindingslift tussen Wagrain en Alpendorf / St. Johann. Omdat de skitour Flachau – Alpendorf steeds populairder wordt, kan het soms erg druk zijn. Mede daarom wordt de verouderde 4-persoonsstoeltjeslift vervangen door een moderne variant die 8 personen tegelijkertijd kan vervoeren.

Door de komst van de nieuwe lift worden niet alleen de wachttijden korter, maar kunnen wintersporters die in Wagrain of St. Johann ook makkelijker van het ene deel van het skigebied naar het andere deel skiën of boarden. Naast een kortere wachttijd wordt er ook flink geïnvesteerd in het comfort. De nieuwe lift is voorzien van een ‘bubble’ die beschermt tegen sneeuw, wind en kou. Bovendien wordt de skilift voorzien van stoelverwarming.

Wagrain - nieuwbouw Sonntagskogel 2

Extra veiligheid voor kinderen

De nieuwe lift zorgt ook voor extra veiligheid voor kinderen. Zo  is de stoelhoogte automatische instelbaar zodat ook kinderen makkelijker kunnen instappen. Daarnaast gaat de lift automatisch open en dicht en zit de steun voor je ski’s tussen je benen, hierdoor kunnen kinderen onmogelijk nog uit de skilift vallen.

Yeah! Langere en leukere afdalingen

Het nieuwe bergstation van de Sonntagskogel komt een stuk hoger te liggen dan het huidige bergstation. Hierdoor worden de pistes een stuk langer en wordt de lift ook aantrekkelijk om meer dan één keer af te dalen.

Hieronder staat de locatie van de Sonntagskogel 2 in het oranje aangegeven.

Sonntagskogel 2: pisteplan Wagrain

Voor de liefhebbers: alle details op een rij

Liftsysteem: 8-persoonsstoeltjeslift, koppelbaar met 38 liften.
Gereed: Winterssporteizoen 2018/19
Capaciteit: 2.870 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: 4 Minuten 12 Seconde
Hoogte Dalstation: 1.603 meter boven zeeniveau
Hoogte Bergstation: 1.805 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 403 meter
Lengte: 1.510 meter
Aantal Cabines: 38 stuks.
Investering: Onbekend

Volg de vorderingen live via de webcams

Wil je de bouw live volgen? Elke dag worden er zowel bij het dal- als het bergstation live opnames gemaakt. Je kunt ze bekijken via de volgende links:

Sonntagskogel2

Over snow space salzburg

Snow Space Salzburg is één van de grootste skigebieden van Salzburgerland. Het verbindt de dorpen Flachau, Wagrain en St. Johann im Pongau. Het is één van de populairste skigebieden voor wintersport in Oostenrijk. En dat is niet voor niks. De pistes zijn lang en breed en de liften zijn modern en snel.

Het skigebied omvat 61 pistes, die gezamenlijk 120 kilometer lang zijn. Alle pistes kunnen kunstmatig besneeuwd worden. Er zijn zeven verschillende startpunten: 3 in Flachau, 2 in Wagrain en 2 in Alpendorf (Sankt Johann). In totaal beschikt het skigebied over 45 skiliften. In de winter werken er maar liefst 400 mensen in het skigebied.

De skipas van Snow Space Salzburg is geldig in de hele ski Amadé. Je kunt dus ook een dag gaan skiën in het nabijgelegen skigebied KleinarlFlachauwinkl. Of naar bijvoorbeeld Bad Hofgastein.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Met kerst op wintersport in Oostenrijk
Ook interessant
Italië wil Olympische Winterspelen 2026 organiseren