Eindelijk! De sneeuwkanonnen staan aan. Dat betekent dat we nu echt kunnen gaan aftellen naar de start van het wintersportseizoen. Vorige week is er in bijna alle skigebieden een beetje sneeuw tot in de dalen gevallen. Inmiddels is het ook nog eens koud genoeg om de sneeuwkanonnen aan te zetten. Steeds meer skigebieden openen (een klein deel) van de skiliften. De winter gaat eindelijk beginnen!

Kunstsneeuw zorgt er voor dat de skigebieden er voor dat ze een basislaag hebben waardoor wintersporters tot en met Pasen kunnen genieten van perfecte pistes. Dat is belangrijk voor het toerisme en de lokale economie. Vandaar dat de sneeuwkanonnen zodra de temperaturen het toelaten vol gas aan staan. Bij ons zorgt het aanzetten van de sneeuwkanonnen altijd voor veel voorpret. We gaan echt aftellen tot de skigebieden bij ons in de rgeio open gaan. Zo gaan er dit weekend skipistes open in skigebied Flachau, Wagrain en Zauchensee. We gaan dan ook zeker even kijken.

Sneeuwkanonnen aan in Fanningberg
De sneeuwkanonnen staan vol gas aan

Energiecrisis

Regelmatig lezen we bezorgde berichten van wintersporters die zich zorgen maken of de sneeuwkanonnen en skiliften deze winter wel aan gaan. Hoewel wij ook allerlei ‘spannende’ berichten in de media hebben gezien, lijkt het er vooralsnog niet op alsof de skigebieden last hebben van de ‘energiecrisis’. Een groot voordeel is dat de sneeuwkanonnen gebruik maken van stroom die volledig duurzaam wordt opgewekt. Zo wordt veruit de meeste electriciteit in SalzburgerLand opgewekt door waterkrachtcentrales. De rest is afkomstig van zonnepanelen en andere duurzame bronnen.

De stroomprijzen zijn desondanks ook in Oostenrijk flink gestegen. Daarom worden de skigebieden door de overheid grotendeels voor deze prijsstijgingen gecompenseerd. Vooralsnog is de enige echte maatregel, waar wintersporters ‘last’ van kunnen hebben, het uitzetten van de stoelverwarming.

sneeuwzeker oostenrijk - sneeuwkanon in skigebied
De sneeuwkanonnen staan ‘gewoon’ aan.

 

De winter gaat beginnen, ben jij er klaar voor?

De eerste gaan open, en het skiseizoen staat op het punt om te beginnen. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is je vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2024:

Het blijft nog even koud

Komende dagen wordt nog meer vrieskou verwacht. Het zou daarom goed kunnen dat meer skigebieden besluiten om de sneeuwkanonnen alvast aan te zetten. Wij gaan het in ieder geval in de gaten houden. Wil jij daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan zeker via social media. Daar delen we natuurlijk ook beelden van onze eerste dagen op de piste.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
8x slim besparen op wintersport zonder in te leveren op comfort
Ook interessant
Ultieme kerstsfeer: combineer jouw wintersport met de kerstmarkten van Innsbruck