YEAH! De eerste sneeuwkanonnen staan aan. Dat betekent dat we langzaam kunnen gaan aftellen naar de start van het wintersportseizoen. Afgelopen dagen is er in bijna alle skigebieden sneeuw tot in de dalen gevallen. Vandaag was het ook nog eens koud genoeg om de eerste sneeuwkanonnen aan te zetten. Zo zagen we onder meer in de skigebieden Hauser Kaibling, Schladming en Zauchensee de sneeuwkanonnen aan staan.

Met kunstsneeuw zorgen de skigebieden er voor dat ze een basislaag hebben waarmee wintersporters de hele winter kunnen genieten van perfecte pistes. Dat is belangrijk voor het toerisme en de lokale economie. Vandaar dat de sneeuwkanonnen al zo vroeg in het seizoen al vol gas aan staan. Bij ons zorgt het aanzetten van de sneeuwkanonnen altijd voor veel voorpret. Daarom hebben we hieronder een paar fijne beelden van de sneeuwkanonnen verzameld.

Basislaag voor de hele winter in Zauchensee

De mooiste foto van sneeuwkanonnen die we vandaag gezien hebben, staat op het instagram account van skigebied Zauchensee. Een van de medewerkers van de skilift maakte deze heerlijke foto. Dat ziet er toch echt diep winters uit.

De sneeuwkanonnen van Schladming

Skigebied Schladming is zo’n skigebied dat elk jaar probeert om als eerste de skiliften te openen. In 2017 was dat al op 14 november en ook dit jaar kan het ook wel eens vroeg in het seizoen zijn. De sneeuwkanonnen van Schladming staan ook al aan en dat zorgt voor mooie plaatjes. Zoals deze die wij op instagram zagen. We zijn benieuwd wanneer dit skigebied dit jaar open gaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Planai Schladming (@planai_schladming)

Publiciteitsstunt of enthoussiasme? Hochfügen dit weekend open

We weten niet of de sneeuwkanonnen aan staan om ze te testen, of omdat deze skigebieden serieus overwegen om binnenkort een aantal liften en pistes te openen. Ieder jaar strijden een aantal Oostenrijkse skigebieden wie als eerste zijn liften en pistes kan openen. Het eerste skigebied dat zijn liften opent, profiteert namelijk van een heleboel gratis publiciteit. Dit jaar is Hochfügen een van de eerste niet gletsjer-skigebieden die open gaat. Het skigebied heeft vandaag bekend gemaakt dat vanaf morgen de pistes weer open gaan. Vanaf morgen kunnen wintersporters daar gebruik maken van twee liften en een handvol afdalingen. Het skigebied is voorlopig alleen in het weekend open.

Kan je jezelf niet meer beheersen? Er zijn vast nog genoeg appartementen in Zillertal beschikbaar!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hochfügen im Zillertal (@hochfuegen)

Het blijft nog even koud

Komende dagen wordt nog meer vrieskou verwacht. Het zou daarom goed kunnen dat meer skigebieden besluiten om de sneeuwkanonnen alvast aan te zetten. Wij gaan het in ieder geval in de gaten houden. Wil jij daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Julbo Globe: warme skihelm met super goed vizier
Ook interessant
Sunweb Snow Deals: de beste aanbiedingen voor deze winter – NU € 50 EXTRA korting