banner

Vrijdag de 13e een ongeluksdag? Niet als je van wintersport houdt. Want twee skigebieden hebben bekend gemaakt dat ze aanstaande vrijdag open gaan. Afgelopen dagen heeft het flink gesneeuwd in de Alpen. In Oostenrijk viel op sommige plekken bijna een halve meter sneeuw. Voor skigebieden Sölden en Stubaier gletsjer is dat genoeg om een aantal pistes te openen.

Wil je weten hoe en waar je komend weekend al kunt skiën of boarden? Lees dan snel verder…

Skigebied Sölden in september geopend

Het skigebied van Sölden is een van de eerste gletsjerskigebieden die open gaat komende vrijdag. Dit maakte het skigebied zojuist via de Facebook pagina bekend. Vanaf vrijdag heeft het skigebied één piste (piste 32) geopend voor fanatieke wintersporters die niet langer kunnen wachten.

Om je uit te kunnen leven op deze piste moet je met de gondel ‘Schwarze Schneid’ omhoog. Vanaf hier kan je naar de Rettenbachgletsjer. Op de Rettenbachgletsjer vind je sleeplift ‘Karleskogel’ (lift nummer 7). Deze sleeplift brengt je naar de eerst geopende piste van het skigebied, pistenummer 32.


Eerste apres ski van het seizoen

Na een paar afdalingen in de verse sneeuw kan je bij ‘Bistro am Rettenbachgletscher´ terecht voor je eerste apres ski drankje van dit seizoen. Maar zorg wel dat je op tijd terug bent om je gondel naar het dal te pakken!
De eerste gondel omhoog vertrekt om 08:00 uur en om 16:00 uur gaat de laatste gondel naar beneden. De sleeplift is geopend van 08:00 uur tot 15:30 uur.

Gondel bereiken, kosten en parkeren

Om bij de geopende gondel te komen, moet je eerst over de Gletscherstrasse. Dit betreft een tolweg. De kosten voor de heen- en terugreis voor een personenauto met vier personen bedragen 18,00 euro. De tolweg begint in Sölden en na 13 kilometer kom je bij de Rettenbach-, en de Tiefenbachgletsjer. Hier zijn meer dan voldoende parkeermogelijkheden.

Er rijdt ook een pendelbus tussen het centrum van Sölden en de skilift.

Stubaier Gletsjer opent in september

Gisteren werd al bekend gemaakt dat de Stubaier gletsjer vrijdag open gaat. Ook hier wordt slechts een deel van het skigebied geopend. Je kunt alleen skiën of boarden over piste 7 en piste 9.

Bereikbaarheid geopende pistes

Om piste 7 en piste 9 op de Stubaier gletsjer te bereiken, kan je gebruik maken van de volgende liften: 3S Eisgratbahn, Gamsgarten II, 8er-Sesselbahn Rotadl, Schlepplift Daunferner II. Deze liften starten om 08.00 uur en de laatste lift naar het dal gaat om 16.30 uur. Je kunt onderaan de 3S Eisgratbahn gratis parkeren.

Heb jij  al geboekt?

Wordt jij ook zo enthousiast van dit soort berichten? Wij in elk geval wel. Beetje bij beetje krijgen we steeds meer zin in de winter. Hoe zit dat bij jou? Heb jij de komende wintersport al geboekt? Of weet je nog niet waar je heen wilt komende winter? Lees in dat geval een van deze inspirerende artikelen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Slim of waanzin? Sneeuwkanonnen bij de Olympische Zomerspelen in Tokio
Ook interessant
7 winterbeelden waarvan je maandagblues spontaan verdwijnt