Het is net alsof de film Cool runnings tot leven komt. Alleen waren het geen Jamaicanen in een bobslee, maar (Oostenrijkse) Afrikanen op een houten slee. Maar liefst 75 deelnemers uit 15 verschillende landen deden mee aan de Afrikaanse kampioenschappen rodelen in Kleinarl.

Rodelen ter bevordering van integratie

Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd om de integratie van migranten in Oostenrijk te bevorderen.

“Voor een Afrikaan is een marathon lopen niks bijzonders, maar is rodelen echt een extreme sport.” aldus Mo Handule, Djibouti’s enige wintersporter .

Rodelen integratie

Alle deelnemers kregen eerst een korte cursus in het remmen en sturen van de slee. Waarna er, onder begeleiding van trommelmuziek, een heuse wedstrijd plaatsvond.

Naast het bevorderen van de integratie is er nog een belangrijk doel van de Oostenrijkers. Zij zijn van mening dat de toekomst van het wintertoerisme mede afhankelijk is van migranten. Ze willen migranten daarom zo veel mogelijk kennis laten maken met de wintersport.

Bij de deelnemers aan deze rodelkampioenschappen is dit in ieder geval gelukt. Een groot deel heeft zich al weer aangemeld voor volgend jaar.

cool runnings afrikaans kampioenschappen rodelen in Kleinarl

Meer over deze rodelbaan in Kleinarl

Deze rodelbaan in Kleinarl is de langste natuurlijke rodelbaan in de skiregio Ski Amade. De baan is maar liefst 6,5 kilometer lang en begint bij de Kleinarler Hütte. Je kunt naar de start van de rodelbaan wandelen en zo de afdalingen ‘verdienen’. Deze wandeling omhoog duurt ongeveer 2 uur. Tegen vergoeding kan je je ook met een taxi naar de hut laten brengen. Je kunt ter plaatse voor 5 euro een slee huren. De afdaling duurt zo’n 30-45 minuten en is eigenlijk alleen overdag open.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Live: 5 heerlijke winterbeelden uit Oostenrijk
Ook interessant
Trip Tip: Gnadenalm Obertauern