We hebben ons laatste ritje met de bekende skilift ‘Flying Mozart’ in Wagrain nog niet gemaakt. De oude lift zou komende zomer worden vervangen door een moderne 10-persoonsgondel, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus is het project een jaar uitgesteld. Ook de liftverbinding Wagrain-Kleinarl is komende winter nog niet gereed.

Uitstel door onzekerheid over planning

De huidige uitbraak van het coronavirus heeft ook flinke gevolgen voor skigebied Snow Space Salzburg. Oonderdelen van de nieuwe skiliften worden namelijk in Tsjechië en Italië geproduceerd. De levering van deze onderdelen laat voorlopig nog op zich wachten. De twee grote projecten zijn daardoor minimaal een jaar opgeschort. We kunnen dus nog zeker een jaar extra ‘genieten’ van de oude Flying Mozart gondel. 😉

Flyinig Mozart Gondel in Wagrain wordt vervangen door een moderne variant
De Flying Mozart Gondel gaat nog een jaar langer mee.

Uitstel maar geen afstel

Hoewel het uitstellen van beide projecten een behoorlijke tegenvaller is voor Snow Space Salzburg, betekent uitstel zeker geen afstel. Volgens Wolfgang Hetteger, directeur van het skigebied, is het skigebied de winter goed doorgekomen. Weliswaar was het seizoen bijna een maand eerder afgelopen dan gepland, de resultaten waren beter dan verwacht. Er is dus nog genoeg geld om de nodige investering in de nieuwe lift te kunnen doen. Afgelopen zomer is al een start gemaakt met de voorbereidingen voor de bouw van beide liften. Zo zijn de funderingen voor een aantal nieuwe liftstations en liftpalen al gereed. Mocht je deze zomer naar Wagrain op vakantie gaan, dan kan je gelukkig nog gewoon gebruik maken van de (oude) Flying Mozart.

Welke liften worden ook al weer gebouwd?

Afgelopen jaar hebben we uitgebreid bericht over deze projecten in Wagrain. Voor de liefhebbers hebben we de details nog even op een rij gezet,

Panorama Link (Wagrain – Kleinarl)

De nieuw te bouwen ‘Panorama Link’ moet voor directe verbinding tussen de skigebieden van Flachau, Wagrain / Kleinarl en Flachauwinkl gaan zorgen. Iets waar al jaren druk over wordt gesproken en gespeculeerd. De Panorama Link zorgt straks voor een verbinding tussen het bergstation van de Flying Mozart en het bergstation van de Lumberjack shuttle in Kleinarl.

Door de komst van de nieuwe Panorama Link ontstaat een aaneengesloten skigebied van meer dan 200 pistekilometer. Daarmee is het dan het grootste aaneengesloten skigebied van Ski amadé. Alleen het stuk tussen skigebied Flachauwinkl en Zauchensee moet dan nog met de bus worden afgelegd.

Nieuwe Flying Mozart gondel

De moderniseren van de bekende skilift ‘Flying Mozart’ in Wagrain is een wens van veel wintersporters. De huidige groene gondel is gedateerd en behoorlijk oncomfortabel. Met de komst van de nieuwe skilift, met daarin 10 luxe zitplaatsen, gaat de liftcapaciteit behoorlijk omhoog. Dat is hard nodig omdat de ‘Flying Mozart’ een belangrijke verbinding is tussen de skigebieden van Grafenberg/Alpendorf en Griessenkarr/Flachau. Afgelopen winters liep de wachttijd bij het middelstation behoorlijk op wanneer je wilde overstappen vanuit de G-Link gondel.

nieuwe liften snow space salzburg
Dit is de nieuwe Flying Mozart in Wagrain.

Ook uitstel in andere skigebieden?

De twee projecten in Wagrain zijn de eerste die vanwege de uitbraak van het coronavirus worden uitgesteld. Komende zomer staan echter nog veel meer nieuwe liften en moderniseringen op de planning. Weet jij skiliften die helaas ook nu niet gebouwd worden? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld hieronder.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Wedze meekleurende skibril Decathlon
Ook interessant
Skisokken wassen voor een langere levensduur