Nog even en Sinterklaas is weer in het land. En wat is er nou leuker dan ‘s avonds stiekem cadeautjes in die kleine schoentjes stoppen. De kunst is alleen om voor een klein bedrag iets leuks te vinden. Maar als dat lukt, is de pret alleen maar groter. Wij helpen je vast op weg. Met de leukste schoencadeautjes waar je kind deze winter(sport) ook echt iets aan heeft.

schoencadeau voor wintersport

Schoencadeaus voor de winter(sport)

Wij zoeken ieder jaar weer schoencadeaus waar we ook daadwerkelijk wat aan hebben tijdens de wintersport. Maar deze nuttige cadeaus, moeten natuurlijk wel echt als een ‘cadeautje’ voelen voor de kinderen. De categorie ‘leuk om te geven, leuk om te krijgen’ met als toevoeging ‘en om daadwerkelijk te gebruiken’. Want helaas zijn in het verleden heel wat schoencadeaus verloren gegaan in de grote berg speelgoed. 

Maar deze wintersport cadeaus dus niet. Deze schoencadeautjes zijn goud waard. Bij het uitpakken, maar nog veel meer straks tijdens de wintersport. 

Buff

Een buff is wat ons betreft onmisbaar voor koude dagen (in de sneeuw). En ze zijn er voor baby’s, kinderen en volwassenen. Altijd een geschikt kado dus. De buff voor kinderen is al verkrijgbaar vanaf 5 euro.

Maar je kan natuurlijk ook kiezen voor buffs met toepasselijke prints zoals Frozen princessen, Mickey Mouse of Superhelden. Wij zochten de leukste buffjes voor kinderen uit, en verzamelde ze hier. 

schoenkado wintersport
schoencadeau skier wantjes van barts

Wanten voor de allerkleinsten

Deze wanten zijn ideaal voor de allerkleinsten tijdens de wintersport. Ze zijn zelfs verkrijgbaar in een babymaat! De brede, strakke boorden zorgen ervoor dat ze goed afsluiten en de hele dag blijven zitten. Zo houden ze je kleintje de hele dag warm en droog. 

Tijdens het spelen in de sneeuw kunnen deze wantjes wel een beetje nat worden vanbinnen. Een tweede paar is dan geen overbodige luxe. Je koopt ze voor € 16,99 bij bol.com.

Warme hoofdband

Zacht, warm en aan twee kanten draagbaar. Deze hoofdband houdt je kind warm tijdens koude dagen!

De kleuren zijn fel en opvallend. Naast deze roze met blauwe variant is er ook nog een zwart / rode variant. De hoofdband past kinderen tussen de 4 en 10 jaar.

En met haar lage prijs, is deze hoofdband een perfect schoencadeau voor de wintersporter. Je koopt deze hoofdband voor € 2,99 bij Decathlon.

schoencadeau winter
schoencadeau wintersport kleuter

Voorleesboek: De gorgels en het geheim van de gletsjer

Tijdens de wintersport heb je alle tijd om weer eens uitgebreid voor te lezen. En dit fantastische nieuwe boek van de Gorgels speelt zich ook nog eens af in de alpen! Heel toepasselijk dus. En ook in Nederland is dit een heel fijn schoenkado trouwens. Wat het is gewoon echt een ontzettend leuk boek! Voor alle kinderen vanaf 4 jaar tot een jaar of 8.  Je koopt het  voor € 17,50 bij bol.com en op dit moment geldt ook nog gratis verzending bij deze bestelling. 

 

Wax

Deze wintersporter weet waarschijnlijk allang dat Sinterklaas niet bestaat. Maar waarschijnlijk heeft deze wintersporter zich bijzonder goed gedragen en ontvangt daarom toch een cadeau in de schoen.

Deze snelle wax komt goed van pas als je tijdens het skiën ontdekt dat je skies eigenlijk nog wel een laagje wax kunnen gebruiken. Of op dagen dat de sneeuw zo papperig is, dat je nauwelijks vooruit komt. Werk je skies gewoon even bij in de gondel, of op de piste en je glijdt zo weer op volle kracht de piste af. Je stopt hem in je jaszak en gebruikt hem wanneer je even niet zo lekker glijdt. Ideall! Je koopt Toko wax voor € 13,95 bij bol.com. 

schoencadeau wintersporters
schoencadeau wintersport

Uno, het ultieme wintersportspel

Een fantastisch schoencadeau voor een klein bedrag! Uno is voor ons het ultieme wintersportspel. Waarom?
We speelden het voor het eerst tijdens de wintersport. En we spelen het sindsdien altijd op wintersport. We hebben het altijd bij ons. Als we in een restaurant wachten op ons eten, tijdens de après ski of gewoon ‘s avonds. Uno komt altijd van pas. Een spelletje duurt soms nog geen minuut, maar stelt de kinderen altijd tevreden. 

Je koopt het trouwens voor € 9,99 bij bol.com.

Ski zonnebril

Ieder kind wat op wintersport gaat, heeft een ski zonnebril nodig. Op de piste heeft een skibril de voorkeur, maar als je kind niet aan het wintersporten is, moeten de ogen buiten ook beschermd worden.

Hiernaast staat een perfecte ski zonnebril voor kinderen. De zonnebril beschermt goed, zit goed en blijft goed zitten. Ook tijdens het sleeën, skiën en spelen in de sneeuw. Sinterklaas is een praktische man. Hij koopt een ski zonnebril voor kinderen vanaf € 14,99 bij bol.com.

schoencadeau wintersport peuter
schoencadeau

Sleetje

Dit kleine sleetje vouw je zo op om mee te nemen in je rugzak. Of in een ruime jaszak. Zo kan je kind na de skiles nog lekker glijden. Terwijl jij aan de apres ski zit. Of je sleet gewoon lekker mee. Je kan de sleetjes dan aan elkaar vast maken om extra hard samen naar beneden te glijden. Bijkomende voordeel: doordat het sleetje zich zo makkelijk laat oprollen en opvouwen, past het ook leuk in de schoen.

Deze pannenkoekslee koop je voor € 4,99 bij Decathlon.

Playmobil wintersport vakantie

Je kind voorbereiden op zijn of haar (eerste) wintersport. Dan komt dit setje van Playmobil vast goed van pas! Een snowboarder, een skiër en een tuber. Alles wat je op de piste tegenkomt is vertegenwoordigd. Onze kinderen spelen met 9 en 7 jaar nog steeds met de wintersport collectie van Playmobil (die trouwens nog veel uitgebreider is dan alleen deze vriendelijk geprijsde set). Je koopt Playmobil wintersport vakantie voor € 9,95 bij bol.com. 

schoencadeau wintersporters

Schoencadeaus voor de wintersport, welke kies jij?

Ondanks dat onze kinderen al een tijdje niet meer geloven dat Sinterklaas bestaat, is er altijd wel een ochtend dat er toch een kado in hun schoen zit. Natuurlijk weet niemand wie dat erin heeft gedaan 😉

Dit jaar krijgt de jongste zoon het boek van de Gorgels (want het eerste deel was al een enorm succes, maar van dit deel met de gletsjer zijn de verwachtingen nog hoger gespannen). De oudste zoon verwacht wax, zodat hij snel voor een wedstrijd nog even zijn ski’s kan waxen. Kleine cadeaus, groot plezier. 

En wat staat er bij jullie op het lijstje? En wat zit er straks in de schoentjes? Wij zijn benieuwd! Dus laat het ons vooral weten via het opmerkingenveld hieronder. 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #52 – het seizoen van een skileraar
Ook interessant
De mooiste appartementen in Val Thorens