Goed nieuws voor wintersporters. Volgens een aantal weer websites begint komende week de winter in Oostenrijk. Als de weersvoorspellingen kloppen wordt het vanaf komend weekend flink koud in de Alpen. Op maandag kan het zelfs gaan sneeuwen!

Koud weer

Eindelijk een einde aan de warme zomer en herfst?

Afgelopen maanden was het prachtig weer in Oostenrijk. De zon scheen veelvuldig en de temperaturen lagen veel hoger dan gemiddeld. Het was een warme zomer en herfst. Niet gek dus dat 2018 nu al het warmste jaar dat ooit gemeten is wordt. Ook op dit moment is het nog prachtig weer. Zelfs in de gletsjer skigebieden is het nu warm. Het mooie, heldere weer heeft wel als voordeel dat je geweldig ver kunt kijken.

Vandaag en morgen is het ook nog warm en zonnig. Maar vanaf vrijdag wordt het aanmerkelijk kouder. Als je kijkt naar de weersvoorspelling voor het sneeuwzekere skigebied Sölden, kan je het goed zien. De temperaturen zakken ’s nachts onder het vriespunt en komen er ook overdag nauwelijks meer boven. Vanaf maandag gaat het dan ook nog sneeuwen. Weliswaar worden er geen enorme hoeveelheden verwacht, maar het zal zeker hele mooie plaatjes opleveren.

koud weer onderweg naar oostenrijk

De sneeuwkanonnen kunnen aan!

De weersvoorspellingen zijn ook goed nieuws voor de skigebieden. De sneeuwkanonnen die overal al staan opgesteld, kunnen aangezet worden en zullen zorgen voor een goede basislaag voor het skiseizoen. Het koude weer komt precies op tijd, de meeste skigebieden hebben begin december hun seizoensopeningen gepland. Ze hebben dan nog twee à drie weken om genoeg sneeuw te produceren en de pistes op de winter voor te bereiden.

sneeuwzeker oostenrijk - sneeuwkanon in skigebied

Aftellen naar december

Is deze kou een eerste teken van de ‘strengste winter in 100 jaar‘ die door wetenschappers werd voorspeld? Wij weten het niet.  Maar één ding is zeker. De winter komt er nu toch echt wel aan. Wij zijn al aan het aftellen naar het begin van het skiseizoen. Afgelopen weekend stonden we voor het eerst op de ski’s op de Dachsteiner gletsjer om skihelmen, skibrillen en skikleding te testen voor onze Gear Guide. En dat smaakte absoluut naar meer. Hoe zit dat met jou? Heb jij je wintersport al geboekt? De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben drie maanden geleden al hun aanbod voor wintersport 2019 online gezet. Daar zagen we een aantal mooie aanbiedingen voorbij komen:

Zoek je liever een accommodatie in je eigen favoriete skigebied? Kijk dan bij Booking.com. Als je hieronder de data van je vakantie en je bestemming invult, dan zie je direct of er nog hotels of appartementen beschikbaar zijn.Booking.com

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Pak sneeuw onderweg naar Oostenrijk – tot 65 cm verwacht
Ook interessant
Review: Helly Hansen Lifaloft Hybrid Midlayer