Foto Friday - gletsjerskigebied openHet sneeuwt in Oostenrijk, de sneeuwkanonnen staan te draaien, en de eerste skigebieden zijn zelfs al open. In de Alpen gaat het sinds twee weken keihard richting wintersport. De temperatuur daalt hard en vanaf begin december zijn er vele ski openingen en evenementen. Maar ook als je in de Nederlandse kou zit, kan de wintersport voorpret beginnen. Wat ons betreft heeft het weer de afgelopen dagen het startsein gegeven. Dus je mag je weer gaan voorbereiden op je favoriete vakantie. Hieronder onze tips om zoveel mogelijk van de voorpret te genieten.

Wintersport voorpret 1: Let it ride

Let it ride is een heerlijke documentaire over passie, sneeuw en sport. De film vertelt het verhaal van Craig Kelly, één van de eerste professionele snowboarders. Het verhaal raakt je recht in je wintersport hart en blijft vervolgens een paar dagen bij je. De film is gratis te bekijken via RedBull TV.

Wintersport voorpret 2: december kado’s

Zelfs als shoppen niet zo ‘jouw ding’ is, is het leuk om wintersport goodies bij elkaar te verzamelen voor je vrienden en familie. Een wintersport kado wordt doorgaans gewaardeerd en goed gebruikt door wintersporters. Daardoor is het leuk om te krijgen en te geven. Of je nu de beste skibril voor je geliefde koopt, een paar tweedehands ski’s voor je kinderen of een paar skisokken voor je schoonmoeder. Bij het uitpakken denkt de ontvanger direct aan de wintersport.

En weet je zelf nooit wat je moet vragen aan al die gulle gevers? Denk dan gewoon even aan de komende wintersport. Want je hebt vast iets nieuws nodig.

Tips tegen de kou

Wintersport voorpret 3: smaak voorbereiden

Weet je dat er zoiets bestaat als ‘smaak herinnering’? Dat je door het proeven van bepaalde smaken (of ruiken van bepaalde geuren) rechtstreeks een herinnering kan raken? Probeer het eens met je favoriete wintersport herinneringen! Bak een apfelstrudl. Serveer een Oostenrijks kerstdiner. Een dessert van kaisserschmarrn. Ga met je hele familie racletten. Of drink wat schnapps bij de borrel. Zo komen de goede verhalen vanzelf!

Wintersport voorpret 4: plan de reis

Ik ben zo gek op het plannen van de reis. Ik maak er met liefde een uur voor vrij in mijn drukke schema. Wat gaan we eten onderweg (pannenkoeken!) en waar gaan we overnachten. Ondertussen zijn we veel te bekend met de beste route naar Oostenrijk en de beste restaurants en hotels onderweg. Maar het blijft leuk. Ik bekijk de menukaart van ons hotel, zoek muziek en luisterboeken voor onderweg en kies met veel zorg een plek om te overnachten.

Je moet misschien een beetje een controlefreak zijn om dit als voorpret te bestempelen, maar ik ben vast niet de enige 😉

wintersport in april - zon

Wintersport voorpret 5: ski muziek

Zoals je smaak herinneringen hebt, zo kan muziek ook bepaalde herinneringen oproepen. Denk bijvoorbeeld aan après ski muziek. Dat kan je toch niet luisteren zonder in gedachten terug te gaan naar de wintersport? Naar die ene gezellige middag / avond / week? En zonder alvast verder te dromen over komende wintersport? Dus hop, op YouTube en luister nog eens naar de après skihits van vorig jaar.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ice4life: durf je deze ijskoude uitdaging aan?
Ook interessant
Live: het sneeuwt in Oostenrijk – winterbeelden 26 nov. 2018