In het Gasteinertal wordt op dit moment druk gebouwd aan de nieuwe ‘Schlossalmbahn’. Na 54 jaar wordt een ouderwetse tandradtrein vervangen door een snelle 10-persoonsgrondel. Het dalstation van de nieuwe lift wordt bovendien verplaatst naar de andere kant van de weg. Deze ligt dan direct naast de parkeerplaats in Bad Hofgastein. Hierdoor wordt het voor wintersporters een stuk comfortabeler om met de auto naar de skilift te rijden.

Gastein - hoe duur is een ski liftpaal

Wat kost een skilift eigenlijk?

De kosten van het totale project worden geschat op 75 miljoen euro. In dit bedrag zijn naast investeringen in de nieuwe skilift ook kosten meegerekend voor sneeuwkanonnen, wateropslag en de bouw van een parkeergarage. Een van de grootste zorgen- en kostenposten van het project was de bouw van één enkele liftpaal. Liftpaal 17 om precies te zijn.

Voor de bouw van deze liftpaal moest een speciale betonnen fundering worden aangelegd. Deze moet op een speciale manier verankert worden in de berg. Omdat dit niet zo verliep als vooraf gepland, heeft deze ene paal de bouwers veel stress en zorgen opgeleverd. De (niet begrote) meerkosten voor de bouw van deze ene liftpaal worden nu geraamd op een slordige 8 ton. Dat is best veel geld voor één paal. Gelukkig is het project wel op tijd klaar.

Modernisering van het skigebied Gastein.

Naast de oude trein vervangt de nieuwe skilift ook nog twee andere liften:  de ouderwetse 2-persoonsstoeltjeslift ‘Haitzingalm’ en de 4-persoonsstoeltjeslift ‘Kleine Scharte’. Hieronder kan je goed zien waar de nieuwe lift wordt gebouwd. De nieuwe Schlossalmbahn is in het groen aangegeven, deze vervangt de drie rood gemarkeerde liften.

bad hofgastein - nieuwe lift

Voor de liefhebbers: alle details van de nieuwe lift op een rij.

Liftsysteem: 10 persoons gondel
Gereed: December 2018
Capaciteit: 3.000 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: ca. 10 Minuten
Hoogte Dalstation: 843 meter boven zeeniveau
Hoogte Bergstation: 2.056 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 1213 meter
Lengte: 3.422 meter
Aantal Stoeltjes: 120
Investering: Onbekend

Wintersport in Bad Gastein Oostenrijk

Gastein: een ideaal skigebied voor gevorderde skiërs.

Met deze nieuwe skilift is Gastein klaar voor de volgende generatie. Er is de afgelopen jaren flink geïnvesteerd en het is echt een aantrekkelijk skigebied. Met name voor gevorderd wintersporters is het skigebied een aanrader.

Vanaf 1 december 2018 zijn er maar liefst vier snelle, hypermoderne skiliften die je in zo’n 20 minuten van het dal naar de top brengen. Je kan zo van Bad Hofgastein, via het Angertal naar Bad Gastein skiën. Een prachtige tocht, waar je ook nog eens allemaal variaties kunt maken. Van blauw tot zwart. Iedereen kan zo’n tocht maken. Tel daar bij op dat één van de mooiste langste skipistes van Oostenrijk in Bad Hofgastein te vinden is en dat er heerlijk thermen zijn om na een dag op de latten tot rust te komen. Kortom het is echt een ideaal skigebied voor gevorderde skiërs en snowboarders.

Ben jij wel eens in Gastein geweest?

Het skigebied Gasteinertal hoopt dat door de komst van de nieuwe skilift het aantal wintersporters zal stijgen. Er wordt met name gerekend op een stijging van de lokale wintersporters. Omdat wij maar weinig Nederlanders zijn tegengekomen in het skigebied zijn wij vooral erg benieuwd of jij hier wel eens bent wezen skiën of boarden? En wat je er van vond. Een aanrader? Of juist niet? Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vrijdag start het skiseizoen in SalzburgerLand
Ook interessant
Italië wil Olympische Winterspelen 2026 toch niet