November kan dit jaar wel eens veranderen in ‘Snowvember’. Toen we zojuist de weersvoorspellingen voor deze week bekeken, maakte ons hart een klein sprongetje. Er wordt namelijk een behoorlijk pak sneeuw verwacht. Als alle weersverwachtingen uitkomen, kan er lokaal wel een meter sneeuw vallen.

Helaas zal het in de meest dalen nog niet sneeuwen, maar regenen. Daarvoor zijn de temperaturen nog te hoog. Alleen in de hoger gelegen skigebieden zoals Zauchensee, Gargellen en Kühtai kan het tot in het dorp sneeuwen.

sneeuw bij de gondel in Zauchensee
In Zauchensee kan het tot in het dorp sneeuwen.

Waar gaat het sneeuwen?

Met name in Frankrijk en Oostenrijk wordt de komende dagen sneeuw verwacht. Hierbij fluctueert de sneeuwgrens, waardoor het moeilijk te voorspellen is hoeveel sneeuw er precies valt. De kans is wel groot dat boven 1.800 – 2.000 meterde sneeuw de hele winter zal blijven liggen. Goed nieuws voor de gletsjer skigebieden! Daar zal na het weekend een behoorlijk pak sneeuw liggen.

Hieronder staan de 10 skigebieden waar de komende dagen de meeste sneeuw zal vallen.

Sneeuwverwachting 04 november 2019
Waar gaat het sneeuwen? (bron: sneeuwhoogte.nl)

Kunnen de sneeuwkanonnen al aan?

In veel skigebieden staan de sneeuwkanonnen al klaar. Ze wachten tot het koud genoeg is om ze aan te zetten. In de meeste skigebieden zullen ze nog wel even wachten met het aanzetten van de sneeuwkanonnen. De temperatuur is nog niet laag genoeg. Pas bij temperaturen onder het vriespunt kan er effectief kunstsneeuw gemaakt worden. Op veel plekken zal het daar nog te warm voor zijn. Zeker op de dalafdaling.

Er zijn natuurlijk een aantal uitzonderingen. Skigebieden die zo hoog liggen, dat het koud genoeg is om kunstsneeuw te maken. Een voorbeeld daarvan is Obertauern. Dit sneeuwzekere skigebied heeft de seizoensopening al over 2,5 week gepland. Obertauern ligt waarschijnlijk hoog genoeg om de productie van kunstsneeuw te starten.

Sneeukanonnen aan in Reiteralm 11 november 2018
Gaan de sneeuwkanonnen ook aan?

Heb jij je wintersport vakantie al geboekt?

De eerste serieuze sneeuwdump van het seizoen staat op het punt te beginnen. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Je wintersport al geboekt? En is je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen.

Wintersport inspiratie

We beginnen met een aantal artikelen voor iedereen die nog op zoek is naar een leuke bestemming voor de wintersport 2020:

Lange blauwe piste in Saalbach een makkelijk skigebied
Zou het ook gaan sneeuwen in skigebied Saalbach?
Wintersport Gear Guide

Natuurlijk testen we ook deze winter de nieuwste skikleding, gear, materiaal en gadgets. Daarmee kan jij snel de juiste keuze maken. Hieronder staan de eerste resultaten van de test voor komend skiseizoen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport voorpret: 9 heerlijke foto’s van de sneeuwval deze week
Ook interessant
Review: Reusch handschoenen Hannah getest