banner

De wintersport met Pasen is één van onze favorieten. Het weer is mooi, de dagen zijn lang, de kinderen zijn vrij en het is rustig op de pistes. Dit jaar hadden we dan ook een hele bijzondere wintersport met Pasen gepland. Een wintersport met (groot)ouders en kinderen. Een week familietijd, wintersport en lekker eten.

Uiteraard liep dat heel anders.

Hoe de week er wel uit zag? Niet zo gezellig als gehoopt.. Maar ook zeker niet slecht. Want we gaven er gewoon een andere winterse draai aan.

wintersport met pasen
Het plan: familiewintersport met Pasen..
De allerlaatste keer langlaufen

Toerskiën wordt afgeraden, maar langlaufen niet. Dus gingen we de aller laatste keer van deze winter langlaufen. We waxten onze ski’s voor de papperige sneeuw en vertrokken naar de Gnadenalm. Het was voor ons een mooie manier om afscheid te nemen van het wintersport seizoen.

De allerlaatste keer langlauffen
De allerlaatste keer langlaufen
Ski waxen in de zon

Wat doe je als je genoeg tijd hebt en sportzaken dicht zijn? Wij vonden het tijd om de ski’s te waxen. Daarmee waren ze klaar om weer de vliering op te gaan de komende 7 maanden. Het zelf waxen van ski’s is voor ons de perfecte manier om afscheid te nemen van het wintersport seizoen.

zelf je ski waxen
Ski’s waxen in de zon.
De allerlaatste sneeuwpop bouwen

Met de sleetjes in de hand maakten we een wandeling in Obertauern. Een lange wandeling, want we kregen er geen genoeg van. Op ons hoogste punt bouwde de kinderen hun laatste sneeuwpop van het seizoen. Compleet met wortel. En de terugweg werd natuurlijk deels per slee gedaan.

De allerlaatste sneeuwpop bouwen…
Fit blijven

Toen de skiliften stopten en toerskiën wordt afgeraden (en wij ons braaf aan de regels hielden), viel er voor ons een groot deel van de dagbesteding en lichaamsbeweging weg. En juist nu, met onzekerheden, thuis zittende kinderen en alle andere dingen die op je afkomen met social distancing, hadden we veel behoefte aan beweging. Fit blijven werd een thema. En dus gingen we naast wandelen fanatiek hardlopen, trailrunnen (voorzichtig, we willen niet bij de huisarts belanden) en mountainbiken.

Opeens werd het lente.
En toen was het lente

De zon was deze hele week volop aanwezig. Fijn, maar wij waren nog niet klaar met de winter. Maar met de laatste winterwandeling, laatste keer langlaufen, laatste keer sleeën en laatste sneeuwpop is het dan nu tijd om de winter af te sluiten. Het was een bijzonder seizoen. Met een zure afloop. Maar de lente staat voor een nieuw begin. Dus wandelde wij de lente tegemoet. Hoe dat gaat, kan je volgen op www.bergfamilie.nl.

lente op de piste
Lente op de piste.

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ski jas wassen: zo blijft je ski jas waterdicht en ademend
Ook interessant
Wauw! Sneeuwkunst in strijd tegen Corona