“Hierboven is alles mooier”. Het is een veelgehoorde uitspraak in Obertauern. Met ‘hierboven’ bedoelen ze de hoge ligging van skigebied Obertauern. Het skigebied bevindt zich tussen de 1.630 en 2.313 meter hoogte. En met ‘alles’ worden de 100 pistekilometers en 26 moderne liften aangeduid. Een magisch winterlandschap voor wintersporters van ieder formaat! Maar wat maakt Obertauern nou zo bijzonder? Wij zochten het uit!

Meters sneeuw

Obertauern is het meest sneeuwzekere wintersportdorp van Oostenrijk. Met een gemiddelde sneeuwhoogte van 264 centimeter breekt het dorp regelmatig sneeuwrecords. Vanaf 21 november tot begin mei zijn de pistes van Obertauern geopend en kan je hier wintersporten. En niet alleen op de 100 kilometer aan piste kan je je uitleven in de sneeuw. Ook freeriders bezoeken Obertauern graag vanwege de ongekende poedersneeuw. Over sneeuw hoef je je in Obertauern geen zorgen te maken.

Altijd dicht bij de skilift wakker worden

Waar je accommodatie zich in Obertauern bevindt, maakt eigenlijk niet zoveel uit. Iedere accommodatie ligt in de buurt van de piste en een skilift. Het skigebied strekt zich door het hele dorp uit en de infrastructuur is opvallend goed. Je kan op verschillende plekken vanuit het dal omhoog. En of je nu op weg gaat naar het Kinderland, het Funpark of het Spookhuis, je bent altijd snel ter plaatse dankzij de snelle en moderne liften in dit gebied.

Obertauern in Salzburgerland
In Obertauern hoef je nooit ver te lopen naar de skilift.

Familievriendelijk skigebied

Obertauern is ene kindvriendelijk skigebied. Mascotte Bobby, het sneeuwkonijn van Obertauern, verwelkomt de kleinste kinderen in haar kinderland. Hier kunnen kinderen leren skiën, spelen en opwarmen in een echte iglo. Voor grotere kinderen is de Bobby Ronde een leuke skironde. En voor families die het wintersporten al beheersen, is het rondje Obertauern (officieel Tauern ronde) een leuke dagbesteding. Wanneer je een week in Obertauern verblijft, moet je zeker de 7 Toppen van Obertauern bezoeken. De 7 hoogste punten van het skigebied bieden allemaal een fenomenaal uitzicht over de omliggende omgeving en skigebieden. Opeens begrijp je wat de inwoners bedoelen met ‘hierboven’ en ‘daar beneden’.

En tijdens je vakantie in Obertauern kan je je auto gewoon laten staan. Alle faciliteiten zijn namelijk dichtbij. Zo zijn de pistes de liften en de restaurants allemaal op loopafstand van je accommodatie.

Samen genieten van lekker eten.
Samen genieten van lekker eten.

Aan uitdaging geen gebrek

Zijn de Tauern ronde en de 7 Toppen geen uitdaging voor jou? Dan is er er altijd nog de Gamsleiten 2. Met 45 graden is dit een van de de steilste pistes van de Alpen. Of leef jij je liever uit in het Snowpark? Als snowboarder of freeskier kan je je hart hier ophalen op drie pistes met meer dan 40 schansen en obstakels. Of ga jij liever ’s morgens als eerste de piste op? Ook dat kan in Obertauern. Met First.Track Obertauern kan je een uur voor de officiële opening van de skiliften met een selecte groep fanatieke skiërs de eerste sporen in de verse sneeuw zetten.

Heerlijke pistes in Obertauern
Uitdaging en avontuur in Obertauern.

Ultiem genieten

Obertauern is een bijzondere bestemming, dat mag duidelijk zijn. Er is eigenlijk altijd wel een reden om dit skigebied te bezoeken. De vraag is alleen: welke reden kies jij?

 

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skisokken tegen koude voeten tijdens de wintersport
Ook interessant
Sneeuwdump onderweg naar de skigebieden! Valt er echt 140 cm sneeuw?