Toen we zojuist de weersvoorspellingen voor komend weekend bekeken, maakte ons hart een klein sprongetje. Volgens diverse weersites is er een enorm pak sneeuw onderweg naar de Alpen. Wanneer alle weersverwachtingen uitkomen, kan er lokaal wel een meter sneeuw vallen. Hierbij ligt de vorstgrens op 1.000 meter, waardoor veel dalen en dorpen er prachtig wit uit zullen zien.

Hoewel het vaker voorkomt dat het zo vroeg in de herfst al tot in de dalen sneeuwt, is deze sneeuwdump toch wel erg uitzonderlijk. Zouden we dan echt die strenge winter krijgen die voorspeld wordt?

Veel sneeuw op de bomen.
Er is een enorm pak sneeuw onderweg

Waar gaat het sneeuwen?

Met name in Oostenrijk wordt wordt na komend weekend heel veel sneeuw verwacht. Op sommige plaatsen in SalzburgerLand zelfs meer dan 120 cm! Een reusachtige hoeveelheid. Hoewel deze sneeuw behoorlijk vroeg in het seizoen is. is de kans groot dat de sneeuw boven 1.800 – 2.000 meter de hele winter zal blijven liggen. Goed nieuws voor de gletsjer skigebieden! Hier zal na het weekend een behoorlijk pak sneeuw liggen.

Hieronder staan de 10 skigebieden waar de komende dagen de meeste sneeuw zal vallen.

De sneeuwverwachting de komende 6 dagen. (bron: wepowder.com)
De sneeuwverwachting de komende 6 dagen. (bron: wepowder.com)

Ook flink kouder

Het gaat komend weekend niet alleen sneeuwen, het wordt ook een flink stuk kouder. De temperatuur zal op sommige plaatsen tot ver onder het vriespunt zakken. Wij hebben onze ski handschoenen maar vast van zolder gehaald, want het wordt echt winterweer!

Weersverwachting voor de komende 9 dagen (bron: wetter.at)

Alweer de tweede serieuze dump deze herfst

Het is de tweede keer deze herfst dat er een enorm pak sneeuw gaat vallen. Eind september werden we al een keer wakker met een mooie laag sneeuw. Toen viel er zo’n 30 cm sneeuw en zakten we er tot aan onze knieën in weg. Deze sneeuw is helaas al weer weggesmolten, maar misschien blijft de sneeuw die nu valt wel langer liggen. We gaan er hoe dan ook van genieten!

In Zauchensee is zo'n 30 cm sneeuw gevallen.
Eind september lag er al sneeuw in Zauchensee.

Ben jij klaar voor de winter?

Al weer de tweede serieuze sneeuwdump van de herfst staat op de weerkaarten. Word jij daar ook zo blij van? Ben jij je misschien al aan het voorbereiden op de komende wintersport? Is je wintersport al geboekt? En je uitrusting al compleet? Voor iedereen die, net als wij, geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen.

We beginnen met een aantal artikelen voor iedereen die nog op zoek is naar een leuke bestemming voor de wintersport 2021

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kleine skigebieden onder de loep: Radstadt – Altenmarkt
Ook interessant
Ontmoet de 3 oudste skiërs ter wereld