Zijn echte naam is Henry, maar iedereen van jong tot oud noemt hem Snowflake. Wellicht vanwege zijn grijze haren, witte outfit en de sneeuw in zijn lange haren. Maar hij krijgt deze bijnaam waarschijnlijk omdat de 77 jaar oude skiër nog altijd meer dan 150 dagen per jaar op zijn ski’s staat. Thuis, op zijn favoriete bergen: het beroemde skigebied Engelberg.

‘Elke dag op de Titlis berg is anders: het prachtige uitzicht, de kwaliteit van de sneeuw en het gevoel van de ski’s onder je voeten.”

Henry, a.k.a Snowflake

Ontmoet de bijzondere hoogtemeter miljonair

Iedereen kent hem. De locals natuurlijk, maar ook de toeristen komen er snel achter wie deze bijzondere verschijning is. Snowflake heeft het record voor de allermeeste hoogtemeters van Engelberg op zijn naam staan. Er is niemand die zoveel afdalingen gemaakt heeft als de 77 jaar oude Zwitser. En daar komen nog steeds meters bij. In de winter stapt hij bijna dagelijks op zijn ski’s stapt en over de pistes gaat cruisen. Ligt de sneeuw er goed bij, dan zoekt hij het ook wel eens hogerop en skiet hij met plezier door de diepe sneeuw van zijn thuisberg.

Bekijk de: 5 delige documantaire

Engelberg maakte een 5-delige mini-serie over Snowflake, die deze winter in première gaat op hun website. Hierin krijgt je een idee waarom Henry nou zo gemotiveerd blijft om dag in dag uit de sneeuw in te gaan.

In de eerste drie afleveringen komen we ook wat meer over de hoogtemeter miljonair te weten, wanneer hij zijn persoonlijke geluksmomenten met ons deelt. Zo legt hij bijvoorbeeld uit waarom hij altijd in het wit gekleed gaat, vertelt wat hij er van vindt dat anderen hem dolzinnig noemen en licht hij toe wat chocolade te maken heeft met het skiën in Engelberg.

‘Worry less – ski more – be happy’ in Engelberg

Skiën maakt hem gelukkig, zo gelukkig dat zijn vrolijke glimlach aanstekelijk werkt! Dat verklaart dan ook direct waarom zijn motto ‘Worry less – ski more – be happy!’ is. Een motto waar Engelberg dit seizoen volledig achter staat en daarom iedereen uitnodigt om deel te nemen aan de loterij die ze organiseren en waarmee je kans maakt op een weekendje Engelberg.

Volg de voetsporen van Snowflake, verken Engelberg en geef je over aan de schoonheid en veelzijdigheid van het landschap, de afdalingen en alles wat daar bij hoort.

Meer over freeride walhalla Engelberg

Engelberg is niet voor niets favoriet onder vele freeriders en verse sneeuw-liefhebbers. In het skigebied kun je vele gevarieerde afdalingen maken, waarvan sommige met wel 2.000 hoogtemeters verschil! Bovendien duurt het winterseizoen lang, het begint al in oktober en gaat door tot en met mei dankzij de grote sneeuwval op de Titlis Gletsjer.

Meer over freeride walhalla Engelberg

Het gebied staat ook bekend als thuishaven van vele ski- en snowboardatleten met gouden medailles – van slalom tot freestyle. Simpelweg omdat het enorme bergmassief alles te bieden heeft aan iedereen.

Wil je meer weten over dit fantastische skigebied? Bekijk dan de officiële website.

Eerder verschenen
Gear Guide: de beste skihelm met vizier test 2023-2024
Ook interessant
Op deze gletsjer kan je vandaag al skiën