YES! De winter gaat nu echt beginnen! Volgens verschillende weer websites gaat het de komende week enorm hard sneeuwen in Oostenrijk. Dat is goed nieuws voor de meeste skigebieden. Want hoewel een paar skigebieden inmiddels enkele pistes geopend hebben, kunnen ze best nog wat sneeuw gebruiken.

Nu nog regen in het dal

Op dit moment regent het zachtjes. Als ik uit het raam kijk, dan zie ik dat de sneeuw van vorige week inmiddels is gesmolten. Alleen de bergtoppen en de skipistes zijn nog wit. Maar als de weersvoorspellingen uitkomen, dan komt daar vannacht al verandering in. Het wordt dan koud en er wordt zo’n 5-10 cm sneeuw verwacht. Genoeg om alles er weer heel winters uit te laten zien.

Lege piste in Zauchensee

In het weekend veel sneeuw

Komend weekend gaat het dan echt los. Er worden behoorlijke hoeveelheden sneeuw verwacht. Met name in de regio’s Tirol en Vorarlberg. Kijk maar naar de sneeuwverwachting tot 8 december 2018. De sneeuwgrens schommelt wel nog behoorlijk in deze periode, mogelijk gaat het in het dal ook nog af en toe regenen.

sneeuwverwachtingBron: sneeuwhoogte.nl

Na het weekend volop winter

Na het weekend wordt het dan echt koud in Oostenrijk. Het blijft dan ook nog eens sneeuwen. Hieronder staan de verwachtingen voor een aantal populaire skigebieden. Vooral op zondag en maandag wordt er veel sneeuw verwacht in skigebeden in Tirol, Vorarlberg en Salzburgerland. Hierval gaan ook populaire skigebieden zoals Serfaus – Fiss – Ladis, St. Anton am Arlberg en Flachau profiteren.

Sneeuw 04 december

Perfecte vooruitzichten voor een skitrip in december

Zoals je ziet, wordt het komende week echt winters in Oostenrijk. Ideale omstandigheden voor een (korte) wintersport in december. Wij kunnen Oostenrijk in december aan iedereen aan bevelen. Deze maand is door de vele evenementen erg sfeervol. En je kunt zo je skivakantie combineren met een bezoek aan één van de vele kerstmarkten, een krampus optocht of een sfeervolle kerstwandeling.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review Protest skibroek Sanca, softshell skibroek voor dames getest
Ook interessant
Trip Tip: wintersport in Nassfeld