sneeuw

Yesss! Het heeft gesneeuwd in Oostenrijk. Afgelopen week meldden we al dat we deze week de eerste dump van het seizoen verwachten. En vandaag zagen we, twee dagen eerder dan verwacht, de eerste foto’s met sneeuw. Hieronder staan een paar foto’s uit het dorpje ‘Mürzzuschlag’ dat op de grens van Neder-Oostenrijk en Steiermarken ligt. De sneeuwgrens zakte daar tot rond de 1.500 meter en dat leverde een paar heerlijke plaatjes op.

Komende dagen nog meer sneeuw

Met deze eerste sneeuw lijkt de winter nu echt te zijn begonnen. Op woensdag wordt het volgende front verwacht. En als de weersvoorspellingen juist zijn, gaat het dit weekend zelfs sneeuwen tot diep in de dalen. Dat betekent komende dagen een heleboel plaatjes om bij weg te dromen.

In grote delen van Oostenrijk wordt er een dik pak sneeuw verwacht. Kijk maar naar de verwachtingen voor de komende 7 dagen hieronder.:

sneeuw

 

1 meter sneeuw in Sölden

In Oostenrijk wordt het skiseizoen traditioneel geopend tijdens de Weltcup in Sölden. De skiwedstrijden staan dit jaar gepland op 27  en 28 oktober. Afgelopen zomer is er helaas behoorlijk wat sneeuw weggesmolten van de gletsjers in Sölden, maar gelukkig wordt er komende dagen bijna een meter verse sneeuw verwacht.

sneeuw in sölden

Wordt het een strenge winter?

Is deze dump een eerste teken van een strenge winter? En komt er door het zonneminimum misschien wel een Elfstedentocht? Wij weten het niet, we gaan gewoon genieten van de sneeuw en wachten daarna rustig af tot het winterseizoen begint.  Eén ding is zeker. De winter komt er nu toch echt aan.

Komende dagen houden we je natuurlijk op de hoogte van de sneeuwval, de verwachtingen en gaan we zo veel mogelijk beelden delen.

Heb jij mooie actuele foto’s van de sneeuwval? Stuur ze dan naar ons op, of tag ons via:

En wil je op de hoogte blijven van de actuele sneeuwval? Volg ons dan.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vorarlberg investeert 44,5 miljoen in skigebieden
Ook interessant
Advent in Karinthië