Goed nieuws voor wintersporters en liefhebbers van kou en sneeuw. Komende dagen gaat het flink sneeuwen in de skigebieden. Als de weersvoorspellingen uitkomen, valt er in de loop van de week in de meeste skigebieden 40 tot 125 centimeter sneeuw.

Waar gaat het sneeuwen?

Vanaf dinsdag gaat het in Oostenrijk sneeuwen. De meeste sneeuw wordt verwacht op de grens van SalzburgerLand en Karinthië. Hier wordt lokaal op woensdag en donderdag meer dan een meter sneeuw voorspeld. Ook in Zwitserland en Frankrijk wordt sneeuw verwacht, maar doordat de vorstgrens hier heel hoog ligt, zal hier de meeste neerslag in de vorm van regen vallen.

Hieronder staan de 10 skigebieden waar deze week de meeste sneeuw zal vallen.

SkigebiedVerwachte sneeuwval
Mölltaler gletsjer125 centimeter
Gasteinertal110 centimeter
Mallnitz100 centimeter
Kaprun95 centimeter
Obertauern80 centimeter
Zauchensee70 centimeter
Hintertuxer gletsjer60 centimeter
Flachau50 centimeter
Schladming / Hauser Kaibling40 centimeter
Stubaier gletsjer40 centimeter

De meeste dalen blijven groen

De sneeuwgrens ligt deze week rond de 1.500 meter. Op een enkele plaats kan deze wel zakken tot zo’n 1.300 meter. Daardoor zal het in de meest dalen nog niet sneeuwen, maar regenen. Alleen in de hoger gelegen skigebieden zoals Obertauern, Zauchensee, Gargellen en Kühtai kan het tot in het dorp sneeuwen.

Wintersport in het sneeuwzekerste skigebied in Oostenrijk
In Oberauern wordt in het dorp 15 centimeter sneeuw verwacht.

Goed nieuws voor de gletsjers

De verwachte sneeuwval is goed nieuws voor de gletsjerskigebieden. Zij kunnen de komende dagen rekenen op meer dan 40 centimeter verse sneeuw. Ook voor iedereen die al tijdens de herfstvakantie op wintersport gaat, is het goed nieuws. Met deze sneeuw zullen de pistes op de gletsjers er prima bij liggen.

Zomerskiën in Oostenrijk
Herfstskiën op de Kitzsteinhorn in Kaprun

‘Koning Winter’ is onderweg, ben jij er klaar voor?

De eerste sneeuwdump van het seizoen staat op het punt te beginnen. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is de vakantie al geboekt? En is je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2022:

Op de hoogte blijven?

Natuurlijk houden we onze lezers op de hoogte van de actuele situatie in de skigebieden. Wil jij op de hoogte blijven van de komende sneeuwdump en de nieuwste coronamaatregelen? Volg ons dan via social media:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport Oostenrijk: zo kies je het skigebied dat bij jou past
Ook interessant
Skihelm met of zonder vizier? Onze ervaringen met de vizierhelm