Voor een groot deel van Nederland zit de zomervakantie er alweer op. En voor de rest van ons zal het ook niet lang meer duren. Een zuur moment, de eerste dagen school of werken zijn altijd weer even doorbijten. Dan is het extra fijn om alvast uit te kunnen kijken naar je komende wintersport.

Wanneer je de wintersport nog niet geboekt hebt, is dit het perfecte moment om te boeken. De leukere acccommodaties zijn om dit moment nog beschikbaar én je  hebt gelijk weer wat om naar uit te kijken.

waarop letten bij wintersport boeken

Voorpret

Waar vakantie napret vaak na een week werken geheel naar de achtergrond is verdwenen, is vakantie voorpret daar en tegen langer van duur. Deze voorpret begint bij het boeken van je wintersport 2019. En daarna gaat het nog wel even door.

Zeker als je een nieuw gebied of een nieuwe accommodatie aandoet, zal dat je voorpret een goede boost geven. Je verdiept je in het skigebied, de pistes, de apres ski mogelijkheden en echte fanaten lezen alvast de recensies van de lokale horeca door. Allemaal momenten waarop je alvast geniet van dat wat komen gaat tijdens je wintersport.

Waar op letten bij het boeken van de wintersport

Je wintersport, is belangrijk voor, dat begrijpen wij als geen ander. Je wilt geen kat in de zak boeken, let daarom op onderstaande aandachtspunten bij het boeken van je wintersport voor komende winter.

Voldoende sneeuw

Je wilt graag skiën of boarden. Dus er moet sneeuw liggen op de pistes. Als je aan het begin van het seizoen op wintersport wil, is het daarom aan te raden een sneeuwzeker skigebied te bieden. Voor een overzicht van sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk, kijk je hier.

Prijs en kosten van je wintersport

Wanneer je in de krokusvakantie op wintersport gaat, hoef je je geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid. Als doorgewinterde wintersporter weet je dat het in deze periode belangrijk is om op de prijs te letten. De krokusvakantie is namelijk de duurste periode voor een wintersport vakantie.

Het loont in deze periode vaak om te boeken via organisaties als TUI of Sunweb, omdat deze wintersportprijzen inclusief skipas hebben. Prijstechnisch zijn deze aanbiedingen waarbij de skipas is inbegrepen, aantrekkelijker dan het los boeken van accommodatie en skipas. Controleer voor de zekerheid anders alvast de prijzen van de skipas op jouw wintersport bestemming.

De grootte van het skigebied

Grote bekende skigebieden zijn fantastisch. Ze zijn vaak sneeuwzeker, hebben veel keuze aan restaurants en berghutten, alle voorzieningen zijn er en de pistes zijn afwisselend. Maar grote bekende skigebieden hebben ook een keerzijde. In de vakantieperiode is het hier doorgaans druk op de piste (en bij de skilift) en ze zijn als eerste volgeboekt. Wanneer je zelf nog een beginnende wintersporter bent, of je kinderen net beginnen met skiën of wanneer je gewoon van iets meer rust houdt, doe je er goed aan een klein gebied op te zoeken. Voor tips over kleine en rustige skigebieden lees je ons artikel over kleine skigebieden hier.

Klein skigebied Oostenrijk

Op wintersport in de kerstvakantie 2019

De kerstvakantie is de eerste drukke periode op de pistes. Tijdens de kerstvakantie kunnen er al meters sneeuw liggen in bekende wintersportoorden, maar het tegendeel kan ook. Wil je toch alvast een wintersport boeken voor de kerstvakantie 2019? Kies dan voor een sneeuwzeker skigebied. Dan weet je zeker dat er sneeuw ligt. Skigebieden als Lech (Oostenrijk), Obertauern (Oostenrijk), Zermatt (Zwitserland) en La Plagne (Frankrijk) staan bekend om hun sneeuwzekerheid. Wanneer je een wintersport tijdens de kerstvakantie in één van deze plaatsen wil boeken, moet je er snel bijzijn.

Minder bekend, maar toch ook heel sneeuwzeker zijn de gebieden Flachau (Oostenrijk), Zauchensee (Oostenrijk), Nauders (Oostenrijk), Arolla (Zwitserland) en Val Cenis (Frankrijk). Deze gebieden staan minder bekend om hun sneeuwzekerheid en zullen daarom wat later ook nog een plek vrij kunnen hebben.

Na het boeken

Na het boeken begint de voorpret. Je volgt de weersvoorspellingen, de dump en je koopt de benodigde spullen zoals skihandschoenen, skisokken en bijvoorbeeld een skibril. De zomervakantie is voorbij. Maar de ware wintersporter zal daar niet onder lijden. We hebben iets om naar uit te kijken. Dit wordt de mooiste winter ooit!

Kijk na het boeken van je wintersport ook gelijk even naar je reisverzekering. Heeft je reisverzekering een wintersportdekking? En is er een doorlopende annuleringsverzekeringsverzekering afgesloten? Sluit in ieder geval een passende verzekering af, want als je iets overkomt op de piste zijn de kosten veel te hoog!

Hieronder staan tenslotte nog drie interessante artikelen die je kunnen helpen bij het boeken van je volgende wintersport:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
‘Over 20 jaar geen wintersport meer wegens klimaatverandering’
Ook interessant
#winterbeelden – Oostenrijk – 26 aug. 2018