Ondanks het slechte winterseizoen, wordt er deze zomer flink geïnvesteerd in Filzmoos. Daar wordt de oude 2-persoonsstoeltjeslift Mooslehenbahn vervangen door een moderne, comfortabele 6-persoonsvariant. De skiliften in Filzmoos zijn vorige zomer in handen gekomen van een nieuwe eigenaar en die heeft grootse plannen. Om te beginnen door het moderniseren van de 37-jaar oude stoeltjeslift.

De bouw start dit voorjaar en wanneer alles volgens planning verloopt is de nieuwe lift voor de start van het komende winterseizoen gereed.

Sneeuwzeker Oostenrijk - Filzmoos
Het kleine skigebied Filzmoos is ideaal om te leren skiën.

Eerste nieuwe lift in meer dan 20 jaar

De nieuwe Mooslehen lift is de eerste modernisering in skigebied Filzmoos in meer dan 20 jaar. De laatste lift die in Filzmoos gebouwd werd, was de Grossbergbahn, de vierpersoonstoeltjeslift in het centrum van het dorp. Deze werd in 2000 gebouwd en verving toen een 1-persoonsstoeltjeslift.

Details nieuwe Mooslehen skilift in Filzmoos

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe stoeltjeslift in Filzmoos op een rij gezet:

Liftsysteem: 6-persoonsstoeltjeslift
Gereed: december 2021.
Capaciteit: 2.400 personen / uur.
Snelheid: 5 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 4 minuten en 20 seconden.
Hoogte dalstation: 1.074 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.353 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 279 meter.
Lengte: 1.180 meter.
Aantal stoeltjes: circa 50.
Investering: ca. 10 miljoen euro.

Hieronder staat een impressie van het nieuw te bouwen dalstation. Deze werd afgelopen maandag door de architect gepubliceerd op facebook.

Investeringen in langlaufcentrum

Naast de bouw van de moderne 6-persoonslift, wordt er komende jaren nog meer geïnvesteerd in Filzmoos. Zo wordt er nieuwe oefenlift voor kinderen gebouwd en komt er bij de langlaufloipe op de Rossbrand een langlaufcentrum. Hierdoor moet Filzmoos veranderen in de Eldorado voor langlaufers. In het centrum komen omkleedcabines, douches en plekken om ski’s te waxen.

Het rustige, kindvriendelijke skigebied Filzmoos

In de schaduw van de markante bergtop Bischofsmutze ligt Filzmoos, een gemoedelijk, klein skigebied in Oostenrijk. Het kleine gebied telt 2 stoeltjesliften, een gondel een handvol sleepliften en ongeveer 13 pistekilometer. De pistes in het skigebied zijn eenvoudig, waardoor het een ideaal skigebied voor beginners en families is. Je ziet er ook veel ouders met kinderen in dit kindvriendelijke skigebied. Wintersporters die wat meer uitdaging willen, kunnen terecht in Flachau, Schladming of Zauchensee, allemaal skigebieden die met dezelfde skipas toegankelijk zijn.

Naast skiën en boarden zijn er in Filzmoos enorm veel mogelijkheden om te langlaufen en winterwandelen. Wil je meer weten over Filzmoos? Lees dan een van deze artikelen:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: Pasen in Oostenrijk, genieten van zon en de laatste sneeuw
Ook interessant
Review: Wedze meekleurende skibril Decathlon