Wij zijn net gek van wintersport als van gear. Doorlopend houden wij ons bezig met nieuwe ontwikkelingen en de beste skigear. Het verhaal van Floor van Ameyde is een verhaal wat ons direct in het hart raakt. Een verhaal over passie, doorzettingsvermogen en verlangen naar meer en beter. En zoals geluk alleen maar beleefd kan worden door het te delen, wordt het geluk over goede gear en kleding ook alleen maar groter als je het kan delen. Wij vroegen Floor om te vertellen over haar zoektocht naar de beste skisokken. En de oplossing die zij vond.

Floor van Ameyde, Nederlandse skitalent met ambitie

Ik ben Floor van Ameyde (22), Nederlands alpine skiester. Ik verblijf zo’n 40 weken per jaar in de Alpen. Sinds jongs af aan breng ik meer uren door in de sneeuw dan in mijn ouderlijk huis. Ook komende winter sta ik na lang blessureleed weer op de ski’s. Ik hoop deze winter niet alleen succesvol te zijn op de latten maar ook met de verkoop van mijn eigen skisokken merk Flocks.

Flocks, skisokken voor veeleisende wintersporters

‘Met mijn sokken ervaar je het buiten zijn als één groot avontuur. Buiten zijn is vrijheid, het laat je gaan en staan waar je wilt. Freedom to move noemen we dat, Flocks is made to move. Wintersport begint met de juiste skisok en met Flocks kan ik dat iedereen zelf laten voelen. Niet alleen op de ski’s, ook tijdens de koude en natte winterse dagen zijn Flocks geschikt om te dragen. Er is namelijk niks zo vervelend als koude voeten. Flocks zijn flinter dunne sokken, wat zorgt voor minder wrijving en meer comfort. Door gebruik te maken van maar liefs 70% merino wol geef je je voeten de aandacht die ze nodig hebben. Naast dat merino wol, wol is wat niet kriebelt, heeft het een antibacteriële werking en effectieve temperatuurregeling. Stinkvoeten zijn verleden tijd! Daarnaast heb ik met Flocks niet alleen gedacht aan kwaliteit maar ook aan uitstraling. Deze sok mag, door het mooie design, gezien worden’.

Ambities voor de toekomst

Mijn ambities zijn op zowel sportief vlak als ondernemersvlak hoog en ik hoop dan ook uiteindelijk met Flocks mijn skicarrière (mede) te kunnen financieren. De afgelopen jaren stonden in het teken van de Olympische Spelen 2018 en bij deze ambitie heb ik tot op de dag van vandaag ontzettend veel onvoorwaardelijke steun gehad van mijn fans en sponsoren. Ik ben altijd heel erg dankbaar geweest voor deze steun en realiseer mij dat dit echt geen vanzelfsprekendheid is. Juist daarom heb ik mijzelf uitgedaagd. Helaas zaten de Olympische Spelen er door de blessures niet in maar afgelopen jaar heb ik wel de kans gehad om mijn plan voor een eigen bedrijf uit te werken en dat is uiteindelijk het begin geweest van Flocks.

Meer dan skisokken alleen

Het merk Flocks, wat voorgekomen is uit Floors passie voor skiën is het resultaat van de zoektocht naar de ultieme skisok. Toen Floor tussen de bestaande sokken niet vond wat zij zocht, gaf zij niet op, maar besloot zij de sokken zelf te ontwikkelen.

‘Topsport is net als ondernemen, je neemt een groot risico voor iets waarvan je niet weet of het wel uitpakt in datgene wat je voor ogen hebt. Maar dat heb ik er allemaal voor over. Hoe dan ook is het een enorme ervaring. Ik ben nog jong, hoop in juni mijn bachelor diploma aan de Johan Cruyff Academy te halen en daarna staat de wereld aan mijn voeten. Ik heb niks te verliezen!’

Flocks skisokken kopen

De sportiviteit, de mentaliteit en de passie om dit te delen met alle wintersporters kunnen we alleen maar toejuichen en dat doen we dan ook. Met de aankoop van deze skisokken bezit je niet alleen een paar innovatieve skisokken. Maar steun je ook een jonge atleet om haar dromen waar te maken.

De skisokken zijn binnenkort te koop via https://flocks.today. Uiteraard gaan wij de skisokken testen. Binnenkort zullen ze dan ook verschijnen in onze skisokken test. En daar lees je ook waar je deze skisokken kan kopen. Stay tuned!

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Helly Hansen Maroi Hardshell in de test!
Ook interessant
Foto Friday #57 – kerstplaatjes en lege pistes