Langzaam maar zeker wordt het winter. Het is bijna onvoorstelbaar, want de afgelopen dagen was het prachtig herfstweer in Oostenrijk. Tegelijkertijd sneeuwde het enorm in bepaalde delen van Amerika en Canada. Lokaal viel bijna een meter sneeuw. Voor sommige skigebieden genoeg sneeuw om de eerste liften en pistes te openen.

Helaas kunnen we zelf de piste nog niet op, maar wegdromen bij mooie sneeuwbeelden kan gelukkig nog wel. Daarom hebben we hieronder een paar heerlijke winterse beelden uit Amerika en Canada verzameld. Kijk en geniet met ons mee!

Dikke dump in Jackson Hole

In Jackson Hole (Wyoming, Verenigde Staten) sneeuwt het al dagen. En iedere dag zet het skigebied een paar heerlijke foto’s online. In totaal is er ongeveer 1 meter sneeuw gevallen. Dat is extreem veel voor de tijd van het jaar. Wintersporters moeten wel nog even geduld hebben. Het skigebied gaat pas over 14 dagen open.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jackson Hole Mountain Resort (@jacksonhole) op

Wauw! Moet je zien wat een heerlijk winterbeelden. Jackson Hole staat al een tijd op onze bucket list en door dit soort beelden kunnen we er heerlijk van wegdromen.

En vandaag kwam ook nog eens deze video online. Live gemaakt vanuit de pistebully..


Ook sneeuw in Californië en Nevada

Niet alleen in Wyoming sneeuwt het hard. Eerder deze week ging het ook al los in Lake Tahoe. Op een grens van Nevada en Californië viel al een behoorlijk pak sneeuw. De winter komt er echt aan!

In Canada zijn de skigebieden al wel open

Jackson Hole is nog dicht, maar op andere plekken gaan de skiliften al wel. Zo ging vandaag Marmot Basin, een van onze favoriete skigebieden in Canada open. Afgelopen jaar reisden we zelf af naar Marmot Basin en ervaarden hoe gaaf een wintersport in dit bijzondere skigebied is. Ook nu ziet het er prachtig uit. Moet je deze heerlijke foto’s zien die we vandaag op twitter vonden…

Volgende week ook sneeuw in de Alpen?

In de Alpen moeten we nog even geduld hebben. Daar overheerste deze week de zon. Op de gletsjers ligt nog meer dan genoeg sneeuw van de sneeuwval in oktober, maar daarbuiten is het allemaal nog erg groen. Gelukkig gaat ook daar verandering in komen. Vanaf maandag wordt er een aantal dagen sneeuw voorspeld. Hoeveel er precies gaat vallen is nog niet bekend, maar we kunnen ons wel echt op gaan maken voor de winter.

Komende week ook sneeuw in Oostenrijk (bron: wetter.at)

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwGedurende het winterseizoen verzamelen we op vrijdag de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wil delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de bekende sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersportweer: vrijdag sneeuw tot in de dalen?
Ook interessant
Kleine skigebieden onder de loep: Galsterberg (Pruggern)