De skigebieden in Oostenrijk zijn inmiddels ruim twee weken open. Tegelijkertijd geldt in het land een harde lockdown. Horeca, winkels en scholen zijn gesloten. Omdat wintersporten gezond is, zijn skiliften en pistes wel gewoon open. Het is een beetje een bizarre situatie, maar ook erg bijzonder. De pistes liggen er namelijk prachtig bij en zijn volledige uitgestorven. Omdat wij zelf het geluk hebben om in Oostenrijk te wonen, hebben we afgelopen dagen volop van de pistes genoten. Voor alle wintersporters die nu (verplicht) thuis zitten, maar toch benieuwd zijn hoe dat er uit ziet, hebben we in dit artikel een aantal foto’s van afgelopen week verzameld. Kijk en geniet met ons mee.

Wij waren onder meer in het Gasteinertal.
Wij waren onder meer in het Gasteinertal.

Uitgestorven pistes

De eerste dagen dat de pistes open waren, moesten we soms heel even wachten bij de lift. Aangezien de capaciteit van de liften vanwege corona gehalveerd is (er mogen bijvoorbeeld nog maar drie wintersporters in een zespersoons skilift) en iedereen zo veel mogelijk afstand houdt van andere wintersporters, ontstonden er hier en daar wachtrijen.

Na de kerstvakantie (die in Oostenrijk tot 6 januari duurde), zijn de wachtrijen helemaal verdwenen. Nu hebben we de piste helemaal voor ons zelf. Een fantastische, maar ook een beetje bizarre ervaring. We genieten er maar van zo lang het kan.

Gonden in Bad Gastein. Zon en lege piste
Er is helemaal niemand op de piste.
Lege piste zin
Alle ruimte om te skiën.
Funslope Bad Hofgastein.
Ook de fijne funslope is helemaal leeg.
Ook in Wagrain zijn de pistes leeg.
Schladming.
En in Schladming ook al.

Coronamaatregelen werken goed

Voor de skigebieden gelden wel strenge maatregelen. Zo is de capaciteit van gondels en stoeltjesliften met 50% beperkt. Daarbij moeten alle wintersporters afstand houden, handen regelmatig desinfecteren en in de skiliften verplicht een FFP2-gezichtsmasker dragen. In de skigebieden waar wij zijn geweest houdt iedereen zich goed aan de regels. We hopen dat al deze maatregelen het gewenste effect hebben en dat we snel ook weer Nederlandse wintersporters tegenkomen op de piste.

Hopelijk hebben de maatregelen het gewenste effect.

Heerlijk winterweer

De afgelopen dagen was het prachtig weer. Met zon, een blauwe lucht en lage temperaturen. Ideaal weer om een paar uur op de piste door te brengen. Onderstaande foto’s geven een goede impressie van piste omstandigheden.

Gastein, gondel, zon, blij
Het is heerlijk winterweer!
IJskoud
Gewoon prachtig!
Ultiem wintersport weer
Ultiem wintersport weer.
Sinner skibril zon - gastein
Een perfect uitzicht op onder meer de Großglockner.

Komende week mogelijk een flinke dump

Het mag duidelijk zijn dat de zon afgelopen week overheerste in SalzburgerLand en Stiermarken. Gelukkig gaat daar komende week verandering in komen. Volgens diverse Oostenrijkse weerwebsites is er een enorm pak sneeuw onderweg naar de skigebieden. Met name in SalzburgerLand, Tirol en Vorarlberg wordt meer dan een meter sneeuw verwacht. Het blijven natuurlijk weersvoorspellingen, maar wie weet kunnen we jullie volgende week een paar heerlijke sneeuwfoto’s laten zien.

Gondel in Tirol bij sneeuwval
Krijgen we volgende week een flinke dump?

Kan jij ook niet meer wachten?

Gaat het bij jou na het zien van deze foto’s ook kriebelen. En kan je niet wachten om weer op de piste te staan? Dat begrijpen we volkomen. Speciaal voor jou staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor een wintersport in maart of april. Hopelijk is het coronavirus tegen die tijd enigszins uitgeraasd en is een wintersport dan weer mogelijk:

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwOp vrijdag verzamelen we regelmatig de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden op de sociale kanalen. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de sociale kanalen:

 

LIVE  vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: duurzame thermokleding van Helly Hansen
Ook interessant
Super Skirondes: ‘Königstour’ (Maria Alm, Dienten, Mühlbach)