Wat een week! Over 2 dagen begint de lente, maar voorlopig heerst Koning Winter nog in de Alpen. Deze week maakte de winter een enorme comeback. Het begon op maandag met sneeuwen en het einde is voorlopig nog lang niet in zicht. Op sommige plekken is al ruim 150 centimeter sneeuw gevallen. Een enorme hoeveelheid voor deze tijd van het jaar.

Zelf werden we iedere ochtend verrast door een nieuwe laag sneeuw. Wat een fijn gevoel bij het open doen van de gordijnen!

Wit, witter, witst

De zon hebben we deze week nauwelijks gezien. Elke dag valt de sneeuw met bakken uit de lucht. We hadden een aantal dagen het geluk dat we de piste op konden. En met een goede skibril was het zicht gelukkig prima. Wanneer je, net als wij, geniet van sneeuw, was het echt top.

Er is een enorm pak sneeuw gevallen.
Er is een enorm pak sneeuw gevallen.

Skigebied Zauchensee verandert in Freeride paradijs

Een groot aantal skigebieden is doordeweeks gesloten en alleen in het weekend open. De skigebieden die wel open zijn, blijven ook rustig. Zelfs na zo’n enorme dump. Wat gaaf is om te zien is dat een aantal skigebieden freeriders veel meer ruimte geven. Zo is skigebied Zauchensee afgelopen week verandert in een freeride paradijs. Een aantal pistes wordt speciaal voor liefhebbers van poedersneeuw niet geprepareerd. En dat wordt gewaardeerd door de ‘scene’. Zelden zagen we in een Oostenrijks skigebied zo veel wintersporters met extreem brede ski’s bij de liften.

De oude gondel is Zauchensee is razend populair.
De oude gondel is Zauchensee is razend populair onder freeriders.

Wanneer de zon even door de wolken komt…

Heel af en toe stopt het met sneeuwen en komt de zon tevoorschijn. Toen dat gisteren zo was, zijn we direct gaan toerskiën. De besneeuwde bomen en blauwe lucht maken het een prachtige ervaring…

Toerskiën met kind, verse sneeuw en blauwe lucht
Als de zon doorbreekt, snel even met de toerski’s omhoog.

Ook in Frankrijk enorm veel sneeuw

Niet alleen in Oostenrijk viel enorm veel sneeuw. Ook in de Franse Alpen ging het los. Op instagram werden we getagd in deze heerlijke foto van Guillaume Arnould. Een account wat we sowieso in de gaten gaan houden! Wat een fijn plaatje!

Voorlopig geen einde aan de sneeuwpret

Het ziet er naar uit dat er voorlopig nog geen einde aan de winter komt. Tot en met woensdag wordt nog sneeuw en kou voorspeld. De skikleding, snowboots en handschoenen komen dus nog wel even van pas. We gaan er nog even lekker van genieten, voordat de lente begint.

Kinderen hebben plezier in de sneeuw
De kinderen hebben plezier in de sneeuw.

Over Foto Friday

De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwGedurende het winterseizoen verzamelen we op vrijdag de mooiste foto’s over de actualiteit of skigebieden. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt! Heb jij ook een mooie wintersport foto die je met ons wil delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via de bekende sociale kanalen:

Tot de volgende foto friday! Yay!

LIVE  vanuit Oostenrijk

Op dit moment gelden er strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Oostenrijk. Wij wonen in Oostenrijk en houden ons aan de daar geldende regels. Wil je meer weten over de actuele maatregelen en richtlijnen? Kijk dan op onderstaande links.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport Obertauern: sneeuwzeker skigebied voor de hele familie
Ook interessant
Koning Winter maakt comeback in Oostenrijk: tot 1 meter sneeuw verwacht