De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Deze week een ode aan de helden op de pistenbully. Deze mannen (en enkele vrouwen) zorgen er iedere nacht als jij heerlijk ligt te slapen voor dat de pistes er de volgende morgen weer prachtig bij liggen. De eerste pisteurs zijn deze maand al weer aan het werk om er voor te zorgen dat het sneeuwdek er deze winter weer goed uitziet. Gelukkig worden er ook mooie foto’s gemaakt van die machtige machines die op de berg rijden.

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Voorbereidingen in Ischgl.

De bestuurder van de pistenbully op deze foto is hard aan het werk om de pistes in het skigebied van Ischgl en Samnaun te prepareren. Het is daar nu schitterend weer.

#pistenbully #prinoth #samnaun #ischgl

Een bericht gedeeld door Pisten-Team Samnaun/Ischgl (@pistenteam_samnaunischgl) op

On Top of the World

Bij het zien van deze foto kunnen we ons voorstellen dat de bestuurder zich even ‘King of the Hill’ voelt. Voor de liefhebbers van foto’s van pistenbully’s, @pistenbullyworld heeft prachtige foto’s staan op hun Instagram account.

So lässt es sich gut arbeiten. #belalp #winter #schnee #wallisinsherzgemeisselt #verliebtindieschweiz #pistenbully #schönbiel

Een bericht gedeeld door Blatten-Belalp Tourismus (@blattenbelalptourismus) op

Zonsopkomst vanuit een pistebully.

De pisteurs beginnen hun werkdag doorgaans pas nadat jij van de piste af bent. Zo zorgen ze er voor dat de piste er de volgende ochtend weer glad bij ligt. Voordeel van deze werktijden is wel dat ze de bergen op het mooiste moment kunnen bekijken, namelijk bij zonsondergang en zonsopkomst. Onderstaande foto is een pistebully bij zonsopkomst in Geilo, Noorwegen.

Corduray: vakmanschap op de berg

Een piste die vers geprepareerd is en waar de ribbels van de pistebulley nog inzitten wordt ook wel corduray genoemd. Corduroy is de naam van de Engelse ribstof. Deze sneeuw is ideaal voor het maken van lange bochten op hoge snelheid. En is natuurlijk gereserveerd voor wintersporters die vroeg op staan.

Corduroy —>PistenBully Corduroy—> #bullycord. Photo: @nathanverollet ?? #pistenbully #pb600

Een bericht gedeeld door PistenBully Official (@pistenbullyworld) op

Het wagenpark van een skigebied

De meeste skigebieden beschikken over een aanzienlijk aantal pistebully’s. Zoals hieronder de walsen van skigebied Damüls in Vorarlberg.

#damüls #damülsfaschina #pistenbully #winteriscoming #bregenzerwald #vorarlberg bald geht’s los ???

Een bericht gedeeld door Damüls Faschina Tourismus (@damuelsfaschina) op

Komende week nog meer sneeuw én sneeuwfoto’s

Het houdt maar niet op met de winter in Oostenrijk. Afgelopen weekend sneeuwde het tot in de dalen en komende weekend komt Frau Holle nog een keer voorbij. Veel skigebieden kunnen daardoor eerder hun skigebied openen. Wie weet laten we jullie daar volgende week foto’s van zien

Tot de volgende foto friday! Geniet van je weekend.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #16 – skigebieden openen hun liften
Ook interessant
Skigebieden in Oostenrijk veel eerder open dan gepland