De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

Afgelopen twee weken heeft het al twee keer flink gesneeuwd. Met name in Oostenrijk en Zwitserland heeft het al gesneeuwd tot in de dalen en dorpen. Goed nieuws voor de wintersporters die tijdens of in de kerstvakantie op de piste willen staan.  En natuurlijk ook goed nieuws voor de skigebieden. Die kunnen namelijk eerder hun skiliften en pistes openen voor het publiek en profiteren zo van een extra lang wintersportseizoen. Daarom in deze editie van foto friday een aantal foto’s van skigebieden die al geopend zijn, of komend weekend open gaan.

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

De eerste lift van het seizoen in Zauchensee.

Zaterdag ging in Zauchensee de eerste keer de liften. Hier was zelfs de dalafdaling geopend. Deze prachtige foto heeft het allemaal. Een ouderwetse lift, besneeuwde boomtoppen en veel mensen die uitkijken naar hun eerste afdaling (bedenk maar hoe jij in de gondel zou zitten).

 

Wij waren in Reiteralm.

En maakten deze heerlijke foto van de Silverjet. Reiteralm is een in Nederland relatief onbekend, maar erg leuk skigebied in de buurt van Schladming. Het skigebied maakt onderdeel uit van het reusachtige Ski Amade skigebied. En heeft een liftverbinding met Schladming.

 

Boven de wolken..

Afgelopen weekend opende ook Montafon de eerste skiliften. En terwijl het in het dal nevelig en grijs was, scheen boven de wolken gewoon de zon. Fun fact: het verschijnsel waarbij het boven op de berg warmer is dan onder heet inversie.

 

Auf den Berg zu fahren war eine gute Entscheidung! #silvrettamontafon #unglaublich #überdenwolken #unterdenwolken

Een bericht gedeeld door Silvretta Montafon (@silvrettamontafon) op

In Sölden gaan steeds meer pistes open.

Al op 9 september(!) ging de eerste piste in Sölden open en de afelopen weken werden steeds meer afdalingen in Sölden geopend voor het publiek. Deze week was er weer goed nieuws voor de Sölden fans: Piste 11 is nu ook open!

Snow Space Salzburg opent komend weekend ook haar liften.

Ook Snow Space Salzburg (Flachau, Wagrain, Alpendorf) opent een week eerder dan gepland de skiliften. Het was van de week dan ook al behoorlijk wit.

 

Komend weekende weer sneeuw.

Het is ongelooflijk, maar het houdt maar niet op met de winter in Oostenrijk. Komend weekend is het vierde achtereenvolgende weekend  dat het tot in de dalen en dorpen gaat sneeuwen. Na de afgelopen jaren is dit toch een klein wonder. We gaan jullie natuurlijk op de hoogte houden van de actuele sneeuwval en de plaatjes die daarbij horen.

Tot de volgende foto friday! Geniet van je weekend.

PS. Als je nog niet geboekt hebt? Het wordt nu wel echt tijd. Kijk anders een naar onze accommodatie inspiratie voor een appartement in Westendorf of het Zillertal.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
10 symptomen van een wintersportverslaving
Ook interessant
Foto Friday #15: Ode aan de Pistenbully