De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt!

We blijven er niet over uitgepraat. Als je terugdenkt aan de seizoensstart van de afgelopen jaren dan is dit jaar echt een wonder. De meeste skigebieden zijn nog niet eens open, maar sneeuw is er meer dan genoeg. Afgelopen week bracht een nieuw sneeuwfront zeker 30 cm sneeuw in de dalen en tot 70 cm sneeuw op de berg. Voor de bofkonten die tijd hadden en waar de pistes al open waren was het genieten. Prachtige pistes en nauwelijks andere wintersporters. Ultiem genieten en dat al begin december.

Daarom deze week een aantal foto’s van sneeuw en lege pistes.

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Eerst sneeuwde het enorm.

In een paar uur viel er zeker 25-30 cm sneeuw.

En het was echt een winter wonderland.

Zoals je kunt zien op deze foto uit Leogang. (Bij SaalbachHinterglemm)

En er ligt echt heel, heel, heel veel sneeuw.

Zoals je op de foto hieronder kunt zien. Deze foto is gemaakt in het skigebied Montafon, waar sommige liften al open zijn.

Der perfekte Start in den Advent #silvrettamontafon #nofilter #sonnenschein und #pulverschnee #soschön #skifahren #traumtag #winter

Een bericht gedeeld door Silvretta Montafon (@silvrettamontafon) op

De liften gingen open.

Steeds meer skigebieden openden hun liften en afdalingen. Zoals in SerfausFiss-Ladis waar bijna alle liften en pistes inmiddels open zijn. (Weet je nog het is pas 8 december).

En de lege pistes lachen je toe.

Last but not least. Deze foto maakten wij zelf deze week in Wagrain. Je ziet dat er enorm veel sneeuw is gevallen. En meer piste dan dit voor jezelf, dat bestaat niet.

Sneeuwrijke kerst gegarandeert!

Een wintersport tijdens met kerst is een hele leuke ervaring. En met de geweldige hoeveelheid sneeuw die nu al gevallen is, ben je zeker dit jaar verzekerd van een witte kerst in de alpen!  In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de kerstweek niet één van de drukste weken van het skiseizoen. Het is waarschijnlijk zelfs de rustigste week die valt in één van de Nederlandse schoolvakanties.  Afgelopen jarenr was de kerstperiode spannend en lag er nauwelijks sneeuw. Dat is dit jaar wel anders. Sinds medio november zijn er al een aantal kou- en sneeuwfronten gepasseerd en is er veel sneeuw gevallen. Veel skigebieden konden daardoor eerder hun deuren openen dan gepland. De start van deze winter is één van de koudste in jaren.

Wij zouden iedereen dit jaar een wintersport met kerst aanraden. En mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, lees dan dit artikel.

Tot de volgende foto friday!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #19 – de magie van Advent
Ook interessant
Review Berghaus Extrem 7000 Hardshell