De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwElke vrijdag verzamelen we de mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook bij van wordt! Advent is begonnen. Dit is voor Oostenrijkers een zeer belangrijke, maar vooral ook magische tijd. Overal worden kerststallen neergezet, kerstbomen versierd en worden kerstmarkten en -wandelingen georganiseerd.

Dit jaar hebben we het geluk dat er zo vroeg in december al zo veel sneeuw ligt, dat maakt deze tijd nog magischer dan anders. Daar deze week een aantal foto’s van de verschillende adventsmarkten en evenementen.

Heb je ook een mooie wintersport foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Advent begint met Krampus

De adventstijd begint in Oostenrijk met Krampussen.  De Krampus is de metgezel van Sinterklaas(Nicolo) en zijn angstaanjagende demonen uit de onderwereld. Tijdens speciaal georganiseerde optochten lopen ze door de straten en jagen kinderen angst aan met roestige bellen, kettingen en een ‘roe’ waarmee ze op de benen van bezoekers slaan. Ieder dorp heeft zijn eigen Krampusvereniging en de houten maskers worden nog met de hand gemaakt. Echt vakmanschap. Het is heel leuk en een beetje spannend om een krampusoptocht te bezoeken. Deze worden meestal in de eerste week van december georganiseerd.

Hieronder staan twee foto’s van Krampussen.

#krampus of toch liever #zwartepiet? . . . #oostenrijk #salzburgerland #traditie #sinterklaas #december #austria

Een bericht gedeeld door Op Wintersport (@op.wintersport) op

De adventsmarkt in Großarl.

De adventmarkt in Grossarl is één van de mooiste in het Salzburgerland. Grossarl ligt aan het einde van een langgerekt dal en is een sprookjesachtig dorp. Ieder weekend wordt hier een gezellige kerstmarkt georganiseerd met voornamelijk eetkramen en natuurlijk Gluhwein. Naast de kerk worden allerlei kleine kerststallen tentoongesteld, wat erg leuk is om een keer te zien.

Het kindvriendelijke Grossarl maakt onderdeel uit van het skigebied Ski Amade en is direct verbonden met Dorfgastein. Het is heel leuk voor een wintersport in de kerstvakantie.

Christkindlstadt Innsbruck

In de hoofdstad van Tirol worden ieder jaar meerdere kerstmarkten georganiseerd. Hieronder een foto van een van de vele kraampjes met Gluhwein.

Kerst in Kitzbühel.

Als je in de adventperiode op wintersport bent in Kitzbühel, of de nabijgelegen dorpen Kirchberg, Ellmau of Westendorf. Plan dan zeker ook een bezoek aan de kerstmarkt in Kitzbühel.

Insider info: Weihnachtsidylle in Filzmoos.

Wij waren afgelopen weeken in Filzmoos en bezochten daar de Weihnachtsydille. Er ligt daar meer dan een meter sneeuw en de prachtig sfeerverlichting, maakt dit echt magisch. We kwamen nauwelijks Nederlanders tegen (wel veel lokale senioren), dus dit is vooralsnog echt een goed bewaard geheim.

Ook magie op de piste.

Niet alleen bij de verschillende kerstmarkten is het op dit moment prachtig. Ook op de piste is het magisch. Er ligt op de toppen een enorm pak sneeuw en het is nog erg rustig op de piste. Een wintersport in december kunnen we iedereen aanraden. Onderstaande foto is gemaakt in Snow Space Salzburg en vonden wij op het instagram account van Ski Amadé, het reusachtige skigebied in Salzburgerland.

De magie blijft zeker tot kerst!

Afgelopen week was het even warm en regende het zelfs even, maar er ligt in de meeste dorpen nog genoeg sneeuw om dit jaar verzekerd te zijn van een witte kerst!  In tegenstelling tot wat veel mensen denken is de kerstweek niet één van de drukste weken van het skiseizoen. Het is waarschijnlijk zelfs de rustigste week die valt in één van de Nederlandse schoolvakanties.   Wij zouden iedereen dit jaar een magische wintersport met kerst. En mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, lees dan dit artikel.

Tot de volgende foto friday!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
#Winterbeelden: witte kerst in de alpen gegarandeerd!
Ook interessant
Foto Friday #18 – sneeuw, sneeuw, sneeuw en…. lege pistes