De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwFoto Friday: elke vrijdag verzamelen we de meeste inspirerende en mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon, omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt!  Heb je ook een mooie foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

De week foto’s van de actuele stand van zaken in de Alpen. Afgelopen weken heeft het enorm gesneeuwd en we konden deze melden dat er deze eeuw nog niet zo veel sneeuw viel als deze winter. Er werden uit voorzorg zelfs wegen afgesloten en sommige skigebieden waren even van de buitenwereld afgesloten. Gelukkig werd het daarna mooier weer, waar het lawinegevaar afnam en het is nu in de skigebieden weer ‘business as normal’. Sterker zelfs het is nu prachtig weer, met veel zon en een aangename temperatuur.

Een terugblik op de afgelopen zeven dagen. Een bijzondere week.

Zaterdag: Kaiserwetter.

Vorige week zaterdag beleefden we in het Gasteinertal de waarschijnlijk mooiste dag van deze winter. Na een paar dagen stevige sneeuwval, scheen op zaterdag de zon. Het was met recht “Kaiserwetter”.

Zondag weer verse sneeuw.

Zondag sneeuwde het weer. Aan het eind van de middag konden de balans van een paar dagen sneeuw opmaken. Zeker 70 cm! En de omstandigheden op de piste? Perfect!

Maandag: skigebieden van buitenwereld afgesloten.


Er viel zo veel sneeuw dat skiliften ondersneeuwden.

 

Dinsdag: Het resultaat.

Als dan op dinsdag de zon weer doorbreekt, dan krijgen we overal op social media prachtige beelden te zien. Zoals deze uit Gargellen.

Woensdag: Zon, zon, zon.

Op woensdag brak in grote delen van Oostenrijk de zon door. Het werd ook wat warmer, zo’n 5 graden boven op de berg. Wie onderweg was kon heerlijk genieten van de zon.

Donderdag: de zon blijft.

Het lijkt er op dat we eindelijk wat langer van de zon kunnen genieten. Alle skigebieden delen de meest prachtige beelden. Zoals hieronder uit Ehrwald (Zugspitze) en Seefeld.

Vrijdag: ondertussen in PyeongChang

Over exact twee weken beginnen in het Zuid Koreaanse PyeongChang de Olympische Winterspelen (schema). Gelukkig hebben ze ook daar geen tekort aan sneeuw.

 

Tot de volgende Foto Friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Trip Tip: Wintersport en ontspanning in Bad Hofgastein
Ook interessant
Actueel: 2018 nu al de meest sneeuwrijke winter van de eeuw.