De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwFoto Friday: elke vrijdag verzamelen we de meeste inspirerende en mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon, omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt!

Heb jij ook een mooie wintersportfoto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Deze editie van Foto Friday staat in het teken van ‘Hüttengaudi’. Dit is een Oostenrijks begrip wat zich moeilijk laat vertalen. Het is een samenvoeging van ‘Hut’ en ‘Gaudi’ wat letterlijk plezier betekent. ‘Hüttengaudi’ is voor Oostenrijkers (en onbewust ook voor Nederlandse wintersporters) een belangrijk deel van de wintersport. Daarom vandaag een aantal mooie foto’s van eten, drinken en gezellige berghutten.

Uitnodigend terras bij een berghut.

Tijdens een wintersport in de lente zie je vaak al vroeg op de dag de eerste wintersporters in de zon genieten. Sommige nemen hun eerste biertje en anderen genieten van een lekkere kop koffie met een versgebakken apfelstrudel. Een terras zoals op onderstaande foto ziet er in ieder geval erg uitnodigend uit.

Proost

Een goed glas bier na of tijdens het wintersporten. Op een terras in de zon is voor de meeste wintersporters wel de ultieme vorm van ‘Hüttengaudi’.

Smakelijk eten.

Typische Oostenrijkse gerechten zoals kaiserschmarren maken natuurlijk ook onderdeel uit van hüttemngaudi.

#hütte #hüttengaudi #kaiserschmarrn #weizen #skifoan #ski #skifahren #franziskaner #obertauern

Een bericht gedeeld door Felix Büchler (@felixbuechler) op

Hüttengaudi = eten, drinken en gezelligheid.

Hüttengaudi heeft geen regels. Of je nu een biertje drinkt met elkaar, of lekker eet. Een spelletje speelt, het maakt niet uit. Als je maar plezier hebt.

Tot de volgende foto friday!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #32 – lege pistes in maart
Ook interessant
Koning Winter bezig met comeback in Oostenrijk