De mooiste wintersport foto's - sneeuw - sneeuw - sneeuwFoto Friday: elke vrijdag verzamelen we de meeste inspirerende en mooiste foto’s die we afgelopen week voorbij zagen komen op Social Media. Gewoon, omdat we daar blij van worden en we hopen dat jij er ook blij van wordt!

Heb jij ook een mooie winterse foto die je met ons wilt delen? Stuur hem dan naar ons op, of tag ons via

Deze editie van foto friday staat in het teken van ‘Bluebird days’.  Bluebird is een begrip dat wintersportfans gebruiken voor een mooie dag. Als je de definitie van Bluebird opzoekt, dan krijg je de volgende definitie:

“A bright, clear, sunny day (after a night of snowfall).”

Kortom ‘bluebird’ heeft niks te maken met pino of andere blauwe vogels, maar alles met het weer.  Om het begrip nog beter te verduidelijken staan hieronder een aantal foto’s van “bluebird days”.

Goedemorgen vanuit Sölden.

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Onderstaande foto uit Sölden is het ultieme voorbeeld van een Bluebird dag.

Bluebird is eigenlijk een soort terrasjes weer.

Dit weer nodigt natuurlijk uit om lekker langs de piste te gaan zitten en wat te drinken en te eten. Niks lekkerder dan een goede apfelstrudel in de zon.

Bluebird in Reiteralm (Ski Amadé)

Het voordeel van een wintersport in maart of april is dat de kans op mooi weer een stuk groter is. Kijk maar eens naar deze prachtige foto van afgelopen paasdagen. Was jij ook op wintersport met pasen?

Bluebird en poeder.

Een bluebird dag is natuurlijk nog mooier als er in de nacht er voor een dik pak sneeuw is gevallen. Hieronder kan je zien wat een mooie foto’s je daar van kunt maken.

Ost Tirol

In dit vergeten deel van Tirol (het ligt dicht tegen Karinthië aan en aan de zuidkant van de alpenhoofdkam, waardoor het heel andere weersomstandigheden heeft dan bijvoorbeeld Kirchberg, Nauders of Neukirchen), was het afgelopen week ook prachtig weer.

Het seizoen loopt nu echt op zijn einde. Maar we gaan ook de komende weken gewoon door met foto friday.

Tot volgende keer!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport in Zauchensee mogelijk tot 15 april!
Ook interessant
Skilift Bad Hofgastein klaar voor museum